Love2party Sessions @ Nighttown, 10 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Gezellige avond vol goede muziek en enthousiaste bezoekers


Afgelopen vrijdag organiseerde Love2Party haar eerste Sessions-avond in de Basement van Nighttown. Het werd een leuke, en vooral gezellige avond vol goede muziek en enthousiaste bezoekers.

Tekst: Marcel
Foto's: Jos Kottmann en Marco Adams


Het moet ergens begin jaren negentig zijn geweest toen ik voor het eerst in Nighttown stond. Als je langs de portiers kwam, beleefde je de clubavond van je leven. Daarvoor moest je jezelf wel goed - en vaak ook volgens een dresscode - kleden. De mensen bij de deur waren bikkelhard, de rij voor de ingang lang. Die wilde je niet voor niets trotseren, dus zag je er 'flex' uit.




Eenmaal binnen bleek dat de grote zaal uitpuilde van de mensen. Dj's als Ronald Molendijk, Michel de Hey en Lemon8 stalen de show. De basement, eveneens bomvol, was het domein van Miss Monica & friends. Zij wist door haar energieke house en technosets uit te groeien tot 1 van de populairste dj's van Nederland.
Kortom: die zaterdagavonden in Nighttown waren legendarisch. Goede housemuziek, enthousiaste bezoekers en een prachtige club. Maar waarom deze terugblik? Omdat wij er trots op zijn dat Love2Party daar haar eigen feesten mag gaan organiseren.




In '95 start Michel de Hey zijn eigen clubavond in de Basement, genaamd Future. Elke vrijdag weet hij, samen met zijn internationale gasten, vele technoliefhebbers naar de donkere kelder te lokken. De Hey haalt ook vele internationale technosterren naar Rotterdam, waaronder: Green Velvet, Carl Cox, Laurent Garnier, Richie Hawtin, Jeff Mills, Mr C en Billy Nasty. Maar wanneer meer organisaties in verschillende clubs feesten gaan geven op vrijdag, en Michel niet meer elke vrijdag present kan zijn in Nighttown, besluit hij een einde te maken aan een mooie Future-tijd. Stoppen op je hoogtepunt heet dat.




Nighttown wil een nieuwe richting inslaan met de vrijdagavond. Niet alleen maar plaats bieden aan techno, maar ook club, electro en eclectische muziekstijlen. Nadat wij met veel plezier onze strandfeesten in 's Gravenzande hebben georganiseerd en we het afgelopen jaar de lounge van Off Corso, het Go Play Cafe van Las Palmas en de kleine zaal van de Utrechtse Winkel van Sinkel regelmatig hebben gehost, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: onze eigen clubavond! In de Basement waar ooit Miss Monica elke zaterdag een feestje bouwde. Dezelfde plek waar Michel de Hey vele superstar dj's liet draaien. Daar gaan wij het de komende tijd ook proberen. De aftrap vond afgelopen vrijdag plaats.




Als het goed is, ken je Love2Party als een objectief medium dat met een kritische blik een clubavond beschrijft. Zo doen we dat ook bij onze eigen avond. Op het productionele vlak worstelden we nogal met onszelf. Het is vrijdagavond half acht als we met een aantal crewleden de basement betreden. De zaal is dan leeg, nogal kaal. En over 3 en een half uur zullen de deuren open gaan. Paniek in de tent! De gereedschapskist is zoek en de nietjes, om een groot wit doek rondom de dansvloer op te hangen, zijn op. Alle bouwmarkten dicht, dus dan maar een doosje spijkers, gehaald bij de Hema, dat uitkomst biedt. Volgende knelpunten: de diaprojecties en foto's uit een beamer, zoals we die in de lounge van Off Corso en in het Go Play Cafe van Off Corso op de muur projecteerden.
'Die gast van die beamer? Die zou jij toch bellen? Wie ik? Hoe kom je daar nou bij? Wie heeft die dia's met ons Love2Party-logo erop? Geen idee...'
Het is dan half tien, en even lijkt alles mis te gaan. Maar gelukkig komt alles goed. (op de laptop, die zoek blijk te zijn, na) Een betere planning voor een volgende keer is gewenst.




Snel naar huis, Chineesje bestellen, douchen, en om 2300 weer present in Nighttown. Bij de kassa en gastenlijst welteverstaan, want kassameisjes zijn er niet (was ook al niet aan gedacht). Dus doen we het gewoon zelf. En dat heeft wel wat. Wie vandaag de dag in Rotterdam een feestje wil geven, moet bloeden. Initiatieven genoeg, die schieten als paddestoelen uit de grond, maar een lange houdbaarheid is voor velen niet weggelegd. Kijk maar eens naar Parkzicht, die haar deuren na een paar maanden alweer moet sluiten.




2300 uur. Alles hangt, iedereen staat schrap. Laat die mensen maar komen. En ze komen, vrij vroeg ook. Tijdens de sfeervolle vrolijke deephouseset van dj Marty staan al snel een man of honderd te swingen. Een goed begin is het halve werk. Als Virgil rond middernacht zijn mooiste houseplaten draait, is de sfeer op de dansvloer uitstekend. Maar er kunnen meer mensen bij. Het is Las Palmas-resident Edwin Bazen die met een gevarieerde set vol house en technohoogtepunten, zorgt voor de meeste heupbewegingen. Het bezoekersaantal is dan verdubbeld. En daar blijft het ook bij.




Sandeep en Taras proberen met een stevige back2back technoset nog leven op de dansvloer te krijgen. En dat lukt het duo ook, maar als de wijzer tegen vijven slaat, is het gros van de bezoekers al huiswaarts gekeerd, en komt er een einde aan de eerste Love2Party Sessions. We mogen tevreden terugblikken op de eerste editie. En komen in december terug met een wel heel speciale aflevering. Hoe of wat? Daar komen we heel snel op terug.




Nighttown

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws