Xcess Profiles invites Dave Clarke @ Las Palmas, 3 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Dave Clarke draait gevarieerde set vol techno, electro en hiphop


Na begonnen te zijn in de Amsterdamse Powerzone, organiseert Xcess Events sinds maart 2002 feesten in Rotterdam. Het bevalt goed, want 3 oktober werd alweer de vierde Profiles-editie gehouden in Las Palmas. Opvallend detail: voor Dave Clarke is het zijn tweede Xcess-boeking in een jaar. Afgelopen vrijdag werd de Britse technoheld vergezeld door de uit Spanje afkomstige techno-dj Oscar Mulero. In het Go Play cafe vertoonden Alva en Zaxxon hun kunsten.

Tekst: Kirsten
Foto's: Nash & Niels





Op de avond zelf zijn weliswaar nog een aantal kaarten te koop aan de deur, maar de enorme rijen voor de deur zeggen genoeg: Dave Clarke is hot! Deze veelzijdige dj wist immers in maart al Las Palmas geheel op zijn kop te zetten. Daarom zijn de verwachtingen hoog gespannen. Oscar Mulero mag de spits afbijten en het feit dat hij inmiddels een graag geziene gast is op Awakenings zegt genoeg over zijn stijl: techno, en stevig ook!






Op het moment dat de Spanjaard rond half 3 plaatsmaakt voor Dave Clarke, vragen we ons af of het nog goed gaat komen. Eigenlijk zou Mulero voor een opbouwende set moeten zorgen, en warmdraaien voor de hoofdact. Dit heeft hij met een snoeiharde technoset duidelijk verzaakt, maar Dave - professioneel als dat hij is - weet via een gevarieerd optreden muzikale veelzijdigheid te brengen.






Natuurlijk stel de Brit niet teleur. Met zijn indrukwekkende mixtechnieken laat hij vele techno- en electroplaten in hoog tempo de revue passeren. En wanneer de avond tot zijn einde is gekomen, zet hij in een toegift van een uur een aantal van zijn favoriete hiphopplaten op. Zichtbaar genietend maakt hij een dansje achter de draaitafels en weet hij de avond tot een ongekende climax te brengen.






Voor de volgende editie van Xcess staat de Duitse technoclown Chris Liebing gepland. Eveneens een grote jongen uit het technocircuit. Alleen dj's met de skills van Dave Clarke zijn vrijwel onvindbaar op deze planeet. Het is daarom te hopen dat Dave Clarke het wederom ziet zitten om op korte termijn terug te komen, want van zulke dj's krijg je nooit genoeg. Houd je favoriete platenzaak overigens in de gaten. Eind deze maand ligt zijn nieuwe album Devils Advocate in de winkel. Houd ook Love2Party in de gaten: wij zullen er een aantal van weggeven.

Dave Clarke

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws