Verse Geesten @ Las Palmas - Rotterdam, 5 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Friesland, een Fillipijnse Windmolen en Frank Boeijen...??


Tekst:Chris
Foto's:Jos Kottmann


Frank Boeijen, Pat Benatar, Bob Marley, the Police, Rob Base, Lenny Kravits, Britney Spears, Prince....! Een niet alledaags rijtje namen. Het verband? Een uurtje arbeidsvitamine? Een bezoek aan een Rotterdamse beachclub? Niets van dit alles. Het is een greep uit de platen die Laidback Luke gisteren de revu liet passeren op de openingsavond van Versegeesten. De kleur was wit, de sfeer was zwoel en het thema is dit jaar buitenlanders. Laidback Luke had dit goed begrepen. Twee van deze items kwamen terug in zijn openingsplaat. Waarschijnlijk was iedereen te verbaasd om naar de tekst te luisteren, want tja, wanneer hoor je nu Frank Boeijen op een feestje? Vandaar hier de zeer pakkende tekst van het eerste couplet en het refrein.

Hij liep daar in de stad
's Avonds laat
Plotseling aan de overkant
Zag hij ze staan
Iemand riep 'je hoort niet bij ons'
Mes, steek, pijn

Denk goed na aan welke kant je staat
Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
Denk niet zwart-wit
Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
Denk niet zwart-wit
Maar in de kleur van je hart
Maar in de kleur van je hart








Om eerlijk te zijn waren we de zondagavonden van Verse Geesten alweer een beetje vergeten. Verveling? Verwendheid? Een uitgemolken concept? Geen idee. Maar veel reviews hebben jullie niet voorbij zien komen vorig seizoen. Dit terwijl Ronald Molendijk en consorten ook vorig jaar zeker wel hun best hebben gedaan om maandelijks iets goeds neer te zetten. Tijd dus om weer eens een kijkje te nemen. En het moet gezegd worden, ze kunnen het nog steeds!







Een kleur, een thema en muzikale omlijsting. Het klinkt vrij simpel maar dat is het niet. Want zoals in de vorige alinea al aangehaald, de hedendaagse verveelde partyganger is niet snel tevreden. Vandaar dat de Versegeesten hard hebben moeten nadenken hoe ze dit jaar, de bij Calypso vergeleken nog immer grote Palmas, gaan vullen. Derhalve een makkelijke kleur om mee te beginnen. De echte Sensation outfits bleven in de kast. De meeste mensen hadden het simpel maar wel volledig wit gehouden. Het thema van dit jaar is buitenlanders. De Verse Geesten hebben dit wat beladen woord ontladen door het te splitsen in 'buitenl' en 'anders'. De eer om als eerste buitenlander aan te treden was aan ons aller Friezen. De Friese vlag, jongens in een boerenkiel en dames op klompen. Master of Ceremony Art had zijn 'Arties' weer lekker aan kunnen kleden. Het enige wat ontbrak was iets met schaatsen en het Friese Volkslied. Tot zover het te regisseren deel.







De muzikale regie is lastiger. Leg aan je gast-DJ maar eens uit wat het 'Verse-Geesten-Calypso-gevoel' is? Deze tak van sport behoort toe aan regiseur Ronald Molendijk. Ron Stutz behoeft geen introductie. Hij zorgt met Molendijk voor de herkenning. Een vaste sound dus en de nodige hitjes. Maar die gast-DJ dat blijft lastig. Vorig jaar is het 1 keer goed mis gegaan toen de zware Hip-Hop van E-life de meeste bezoekers niet kon bekoren. De eerste keer dus maar op Safe. Laidback Luke. Maar ook Luke is moeilijk te sturen. Waar zijn Windmill Skills als op zijn laatste album absoluut niet zouden hebben misstaan, werd het een ware classic-pop-mix. En dan niet alleen de bekende hits van Turn up da Bass 1 tot 5 maar vooral pop van door de jaren heen. Erg verrassend, fris en leuk dus!

De maandag was zwaar. Dit duidt op een geslaagde zondag. We gaan deze zondag zeker weer in de gaten houden, want wie wordt de volgende gast DJ? Frank Boeijen? Gekke Luke! ;-)










Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws