Rise @ Escape - A'dam, 19 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Knusse avond, vooral in de Kroon


Sinds 2000 organiseert Loveland vier keer per jaar Rise. Dit feest biedt een breed aanbod van muziek: van funky house en garage tot aan deep/tech-house. Deze keer werd Rise in de Escape gehouden, nadat vorige keer uitgeweken diende te worden naar Hotel Arena. Een interessante line-up wekte de nieuwsgierig op, dus rond half 1 stonden we afwachtend in de rij.

Tekst & foto's: Frank Bohm en Ian
Het is druk, zowel bij de ingang van de gastenlijst als de ticket ingang. Gelukkig hebben we geen jas bij ons en kunnen we meteen de zaal induiken. Helaas blijkt hier dat legende Dimitri net klaar is met zijn set, en hij snel richting Parkzicht in Rotterdam moet. Hij bleek achteraf voor een bijna lege zaal te hebben gedraaid.

De altijd swingende Lucien Foort neemt het van hem over. Hij draait erg funky voor zijn doen. Dit heeft wellicht ook te maken met de ietwat onverwachte DJ volgorde. De lasers schieten aan, en er komt wat meer beweging en sfeer in de al goed gevulde zaal. Toch wordt besloten een rondje te maken, omdat er nog meer te zien is. Via een trappetje komen we in een kleine ruimte waar tafelvoetbals geplaatst zijn. Deze worden bespeeld door stel enthousiastelingen.

Hierna arriveren we via het balkon in de Kroon. In deze knusse huiskamer van Godard, Roog en publiekstrekker Ian Pooley is het erg warm, doch heel gezellig. Laatstgenoemde is net achter de decks gekropen, en hij draait heerlijke funky platen, waaronder uiteraard veel eigen werk. Hij start erg diep, maar draait later wat steviger, waarop goed wordt gereageerd door de aanwezigen. De Duitse DJ/producer is vooral bekend van zijn latin getinte album 'Since Then', met hierop zomerse clubhits als '900 Degrees', 'Balmes' en 'Coracao Tambor'. Hij verzekerde ons dat er begin volgend jaar eindelijk een nieuw album van hem zal verschijnen. Het is hier zo gezellig dat we Pooley's NRK labelgenoot Jamie Anderson in de Escape helaas gemist hebben.

Rond half vier neemt Roog het over, bijgestaan door Kelvin. Met platen zoals Erro's 'Don't Change' zit de sfeer er nog steeds goed in, ondanks de enorme hitte. Met zijn eigen Hardsoul productie '6Dah' sluit hij deze heerlijke knusse avond in de Kroon af. De zaal loopt geleidelijk leeg naar de beneden gelegen Escape, alwaar Marnix met 'Night of the Jaguar' de verjaardag van zijn zus Saskia inluidt. Dan is er voor diehards nog de officiele after in Sinners, die wij niet meepakken. Al met al wederom een geslaagde editie van Rise. Ondanks het missen van toppers Anderson en Dimitri.

Escape

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws