Osunlade @ LuvDancin - Amsterdam, 19 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Osunlade hypnotiseert Paradiso


LuvDancin' is al bijna twee jaar een begrip in Nederland. Iedere maand stroom Paradiso vol met liefhebbers van de "LuvDancin-sound": soulvolle house met de nadruk op soul.
Maar ook buiten 's lands grenzen lijkt de reputatie van LuvDancin te groeien. Dit zorgt ervoor dat iedere maand weer een gerenommeerde buitenlandse dj acte de presance geeft in de poptempel aan het Leidseplein.


Tekst: Roelf Jan
Foto's: Sebastiaan
dj Rudy @ Blender Wannabe a Star en Miss B-have

Erg verwonderlijk is dit nauwelijks. Paradiso blijft een van de mooiste clubs van Nederland, het geluid is altijd in orde, het publiek heeft een verfijnde muzieksmaak, en Club Risk weet hoe het zijn gasten in de watten moet leggen. Iedere dj wordt voorafgaand aan LuvDancin meegenomen naar restaurant Blender. Hier vindt "Luv Dining" plaats. Blender heeft een on-Nederlandse uitstraling. Het oogt als een restaurant zoals je ze in hippe wijken in Londen of New York zou verwachten, maar niet in Amsterdam-West. Met uitzonderlijk goed eten, en dito muziek is dit een perfect begin van een lange nacht.

Ditmaal is Osunlade te gast in Amsterdam. Osunlade is een markante verschijning. Hij heeft het uiterlijk van een Afrikaans stamhoofd, met dikke ringen door zijn oorlel, en een imposante piercing door zijn neus. Hij geeft het begrip "eten met stokjes" dan ook een geheel nieuwe betekenis, als hij ontspannen onderuitgezakt in de Blender zit.

Osunlade

In Paradiso zijn de deuren inmiddels open gegaan, en warmen Wannabe a Star en Miss B-have de zaal op. Eigenlijk is het alleen Wannabe a Star die draait, en staat Miss B-have er vooral bij om het geheel visueel te ondersteunen. Dit resulteert in een camp-achtige act, met fopsnorren en rare dansjes. Niet voor niets is de slogan van dit dj-duo "only take their music serious", want inderdaad, de platen die gedraaid worden zijn erg OK.

Rond twee uur neemt Osunlade plaats achter de draaitafels. Osunlade is een vermaard producer, is eigenaar van het label Yoruba en is een zeer gerespecteerde dj. Hij wil zich in de toekomst echter volledig op het produceren toeleggen, en dus is dit een van zijn laatste sets die hij draait. Vanaf zijn eerste plaat neemt hij Paradiso mee de diepte in. Zijn donkere Afro sound heeft een bijna hypnotiserende werking, en houdt de dansvloer stevig in zijn greep. De mooiste plaat van de avond is een sublieme remix van Gregory's "Elle" van Louie Vega, maar ook klassiekers als "Follow me" en "French kiss" komen voorbij.


In de kleine (en verbouwde) bovenzaal maakt dj Manga er een enorm feest van. Justin Timberlake, Snoop Dogg, de Neptunes, alles wordt gedraaid, en als Third World's "Now that we found love" uit de speakers klinkt wordt, zingt de zaal euforisch en uit volle borst mee.

In de grote zaal is de eer aan LuvDancin resident Cassie 6 om af te sluiten. Hier gaan alle remmen los. Paradiso schudt op haar grondvesten als de ene broken beat plaat wordt afgewisseld met de andere garagekletser. En als rond kwart voor vijf het prachtige "Lei Lo Lai" gedraaid wordt, Osunlade zittend in de dj-booth zichtbaar geniet, en Paradiso danst alsof het de laatste nacht op aarde is. Er kan niet anders geconcludeerd worden dan dat dit wederom een fantastische editie was van Luv Dancin'!

Club Paradiso
Blender

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws