DayDream @ De Goffert - Nijmegen, 9 aug

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Afwezigheid James Ruskin bittere tegenvaller


Na een succesvolle eerste editie tijdens een regenachtige koninginnedag is DayDream terug. Ditmaal op een extreem warme zomerdag. Voor de rest weinig wijzigingen qua opzet. Het sfeervolle openluchttheater van Nijmegen is wederom het decor van ongetwijfeld een prachtige dag. Muzikale gasten zijn T-Quest, Secret Cinema en de Engelsman James Ruskin. Het zal de temperatuur nog meer doen stijgen.

Tekst en foto's: Iddo






Het openluchttheater is gelegen tussen de oude bomen van het Goffert park. Een mysterieuze omgeving dat je aan een oud sprookje doet denken. Er was eens...enfin, terug naar de realiteit. Vandaag staat er een technofeestje op het programma. Een hele onderneming om dat te doorstaan want de temperaturen rijken hoog. Door het glooiende terrein blijft de warmte hangen en is het al gauw boven de 35 graden. Gelukkig is er met een zwembad voor de juiste verkoeling gezorgd. Anderen zoeken een plekje in de schaduw en puffen daar de middag door. Maar er is ook nog een enkeling die het niet kan laten om een dansje te wagen bij dit soort absurd hoge temperaturen.





De eerste drie dj's van vandaag zijn locale helden. Door een latere binnenkomst worden LL en Roland helaas gemist. Maar gelukkig is Darko Esser net begonnen om de schade op te vangen. Zijn set bezit veel energie maar is met zulke temperaturen toch echt een tikkeltje te stevig. Na een dans is het resultaat bij velen een dorstige blik in de ogen. Gelukkig is de bar in de buurt waardoor de vochtvoorraad weer snel op pijl is gebracht. Sommige weten dat toch niet tijdig te doen waardoor ze veelal comateus in het gras neer ploffen.





De eerste gast van vandaag is de Belg T-Quest. Gisteravond stond de kleurrijke zuiderbuur nog onder zijn Elektroluv pseudoniem op Clubland in Antwerpen. Vandaag is de platenkoffer ingeruild voor techno. Zijn set begint bezielend met een aantal hele mooie muzikale parels. Langzaam begint de opbouw en wordt het alsmaar rauwer. Uiteindelijk komt zijn set op een hoogtepunt waarna er een subtiele afbouw plaatsvindt. Het blijkt dat hij toch nog enkele electro platen bij zich heeft. De heupen beginnen bij iedereen te swingen. Een beweging dat het lichaam bij deze temperaturen nog net kan volhouden.

Naarmate de avond vordert wordt de temperatuur steeds aangenamer. Zodoende komen meer mensen met hun achterwerk uit het gras omhoog. Na wat spieren strekken waagt men zich op de dansvloer. Aan Rotterdammer Secret Cinema de taak om deze gevuld te houden. Maar dat is eigenlijk een bijzaak. Want de beste man levert vrijwel altijd een top show af. De swingende producties bezitten veel creativiteit en zorgen voor een enthousiaste stemming. Gelukkig is ook Jeroen gewapend tegen de hitte. Het bijtende zweet op het voorhoofd wordt moeiteloos verwijderd met het Love2Party zweetbandje.





En dan nu het hoogtepunt van de avond. Althans, dat is de bedoeling. Maar om kwart over negen is er nog steeds geen James Ruskin te zien achter de decks. Een grote teleurstelling moet door de fans geincasseerd worden. Door een afgelaste vlucht zal de beste Engelsman vandaag niet komen. Voor velen is dit een bittere tegenvaller. Maar gelukkig is Secret Cinema zo sociaal om nog wat langer door te gaan en zodoende enige schade op te vangen. In combinatie met de kleurrijke spots is het erg gezellig. Toch druipen er wat beteuterde gezichten af richting huis. Ze hadden waarschijnlijk meer verwacht. Niet terecht want het was een sfeervolle dag op een hele mooie locatie. Volgend jaar doet de organisatie met zes edities een tour door het gehele land.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws