5 Days off @ Melkweg, A\'dam - 18 juli

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports



Bij onze zuiderburen doen ze het al jaren. In Nederland sinds 3 jaar en dan maar voor de helft. Vijf avonden lang komen (bijna) alle stromingen in de house voorbij op 5 Days off. Ook op de 3e dag van het festival is er voor iedereen wat te beleven: live electro (Anthony Rother), vette house (dj Sneak) en een mix van hiphop en dance (Audio Bullys).

Tekst en foto's:Kirsten




In de auto op weg naar Amsterdam kan de voorpret al beginnen: het radioprogramma 3voor12 van de VPRO zendt alle dagen live uit vanuit de Melkweg. Uitzending gemist? Geen probleem, de meeste sets zijn op de website van 3voor12 te beluisteren. Leuke bijkomstigheid bij een dergelijk festival. De Melkweg is inmiddels afgeladen en met name de grote zaal, waar de Audio Bullys inmiddels met hun optreden zijn begonnen, is tjokvol. De twee heren, afkomstig uit Engeland, brachten onlangs hun eerste album uit, genaamd Egowar. DJ Tom Dinsdale en rapper/zanger Simon Franks hebben duidelijk hun roots liggen in de hiphop. Vermengd met invloeden uit de house en garage weten zij met hun muziek de Melkweg op zijn kop te zetten. Dit is geen avondje dansen in de discotheek, dit is een waar concert!



De kleine zaal van de Melkweg wordt vanavond gehost door ElectroNation, een uit Amsterdam afkomstige organisatie die feesten organiseert waarbij electro en synthesizer-disco (ooit wel eens van electroclash gehoord?) de boventoon voeren. Het aanwezige publiek heeft zich hier op voorbereid en de outfits uit de jaren 80 vliegen je om de oren. De set van Rotterdammer Seutek valt in ieder geval in de smaak. De zaal zit vol terwijl zijn optreden op hetzelfde tijdstip plaatsvindt als dat van de Audio Bullys.



Op het moment dat Anthony Rother zijn live-set begint is het juiste de kleine zaal die uitpuilt. De electro die hij ten gehore brengt klinkt weliswaar wat rauwer en minder disco, het publiek smult ervan en danst er enthousiast op los. Ga er maar vanuit dat er heel wat mensen die nacht met blauwe tenen zijn thuisgekomen. In de grote zaal is dj Sneak inmiddels aan zijn set begonnen. Begeleid door een zogenaamde Aroma Jockey, zorgt hij er met zijn vette sound voor dat de 3e avond van 5 Days off een succes is. Volgend jaar weer, maar dan misschien 10 dagen?





Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws