Sensation Black @ A'dam Arena - 12 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Nationale dj-helden bouwen een feestje in de Arena


Door omstandigheden was ondergetekende binnen voordat de eerste dj begon met draaien. Hoe vreemd het ook is, het feest is nog niet begonnen, maar toch staan er al honderden mensen rustig te wachten totdat de avond wordt geopend. Je voelt de spanning in de lucht hangen, af en toe gaat er een golf van gejuich, gefluit en geklap door de arena, en vervolgens keert de rust weer terug.

Tekst en foto's:
Tim

Om iets voor negenen snelt iedereen naar 1 kant van het ronde podium waar de avond wordt geopend. Mannen in een industriele outfit rammen op grote tonnen en gaan met slijptollen langs staal. Dit zorgt ervoor dat de arena tot leven komt. Het spektakel duurt slechts enkele minuten en daarna wordt door het bekende Sensation-intro Benny Rodrigues aangekondigd. Vrij snel wordt het tempo opgeschroefd en loopt de arena voller en voller.






Na iedere set wordt de dj door de Sensation voiceover netjes afgekondigd en de volgende dj aangekondigd. Eigenlijk wordt het feest op pause gezet, maar de dj kan gewoon zijn set weer netjes opbouwen en hoeft niet op een hoog temp de set van zijn voorganger over te nemen. Want je merkt dat alle dj's die hier draaien zijn gekomen om in een korte tijd het beste uit te kast te halen.





Ook Michel de Hey deed wat van hem verwacht werd. In het begin draaide hij wat aan de duistere en rommelige kant, maar later kwam hij zeer goed terug. Hierna was het de beurt aan de Japanner Takkyu Ishino. Klein van postuur, maar groots in zijn daden achter de draaitafels. Met een behoorlijke tempoversnelling werd de arena een spoedcursus Japanse house voorgeschoteld. Harde funcky techno schalmde uit het goede geluidssysteem.





Hierna de kwam de sensation megamix. Waarom ID&T dit blok tussen de dj set heeft geprogrammeerd is mij nog niet helemaal duidelijk, maar de Arena stond letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Klassiekers, trance, techno alle soorten genres kwamen voorbij.





Vervolgens was het Luna die de avond richting hardhouse bracht. Dat de vele mensen speciaal voor de hardhouse dj's waren gekomen was goed zichtbaar. Ook Dana is zeer populair onder de bezoekers, waarvan een groot aantal zelfs met Dana-kleding rondliep.





Het geluid klonk erg goed. Het stond erg hard wanneer je dicht bij de boxen stond, en bleef zuiver als je er verder vanaf stond. De lichtshow zag er ook goed uit. Er waren gedurende de avond diverse acts te zien. Het publiek was zeer gevarieerd: jong en oud dansten er vrolijk op los. Ik heb weinig opstootjes gezien, je merkte gewoon dat men maar voor 1 ding kwam: een goed feest vieren!

Sensation

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws