A Night At The Playboy Mansion @ More - Adam, 27 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Dimitry from Paris: a Wonderfull Person?


Als je op een verjaardagsgfeestje van de Playboy oprichter en Viagra grootgebruiker Hugh Hefner hebt mogen draaien, valt alles daarna tegen. Wellicht is dit de verklaring voor het humeur van Dimitri from Paris. Er zijn weinig dj's die zo'n chagrijnig smoelwerk trekken, terwijl ze de meest vrolijke platen draaien.

Tekst: Roelf Jan
Foto's: Sebastiaan Flierman




De More stond deze avond in het teken van "a night at the playboy mansion". De twee cd's die Dimitri From Paris onder deze titel uitbracht, behoren tot de meest populaire verzamelaars van de laatste jaren. Niet onterecht, want de cd's bevatten een heerlijke mix van disco en house, met tijdloze klassiekers afgewisseld met soulvolle hits van nu.





Respect is Burning is een Franse organisatie die over de hele wereld feesten met een exclusief karakter geeft. Het publiek op de Respect is Burning feesten weet zich altijd gegarandeerd van top dj's: Roger Sanchez draaide op de millennium party in Melbourne, Laurent Garnier laat zich vaak van zijn soulvolle kant horen op de Respect is Burning avonden, maar ook het Body and Soul trio Francois K, Danny Krivit en Joe Claussel hebben al meerdere malen gedraaid voor de vermaarde organisatie.





In de More was resident Dimitri van Paris afgevaardigd. Aangekomen in de fraai gedecoreerde More was een lege dj-booth te zien. Een vreemde gewaarwording in een club: je hoort muziek, maar je ziet geen dj. Bovendien klonken de platen wel heel bekend, en liepen ze wel erg soepel in elkaar over. Wat bleek: de cd "a night at the playboy mansion" stond gewoon te spelen! Werkelijk bizar dat er blijkbaar geen dj geregeld was die het eerste uurtje de zaal op kon warmen!!

Wat ook opviel, was een zestal topless vrouwen dat rondliep. De dames, allen voorzien van een flinke dosis plastic in de borstregionen, gaven voor het luttele bedrag van 5 euro een uitgebreide massage aan eenieder die daar behoefte aan had. Genoeg mannen bleek last te hebben van vastzittende spieren of gewrichten, en de massage-olie vloeide rijkelijk.



Rond half een begon Dimitri aan zijn set. De half ontklede vrouwen leken zijn humeur nauwelijks te kunnen verbeteren. Strak kijkend draaide hij zijn plaatjes, terwijl de dansvloer van de More inmiddels afgeladen was. Het geluid in de More was ronduit belabberd. Midden op de dansvloer kon je elkaar zelfs fluisterend nog verstaan, en je moest hierdoor zo goed als in een box gaan staan wilde je de muziek echt goed horen. En dit was zeker de moeite waard, want Dimitri zijn platen waren tegenovergesteld aan zijn gezichtsuitdrukking: blijheid alom. "Always's There" van Incognito, "Erotic City" van Prince en "Rock the Casbah" van de Clash werden gedraaid, en zelfs "Relight my Fire" kwam voorbij. De kracht van Dimitri From Paris is dat hij platen durft te draaien waar de meeste dj's niet mee wegkomen, maar die zijn sets juist dat stukje extra geven. Zo kan hij zonder problemen de Jackson Five draaien en zelfs een plaat als "Girls Wanna Have Fun" van Cindy Lauper legt hij zonder problemen op de draaitafel.





Helaas kreeg hij het publiek (veel 'afge-geilde' jongens en opgedirkte meisjes) van de More niet echt mee. Zelfs het briljant ingemixte "Elements of life" wist maar weinig mensen echt los te krijgen. Dimitri ging er niet vrolijker van kijken, alhoewel hij dat de hele avond al niet deed. En toen, rond vijf voor vier, gebeurde het onwaarschijnlijke dan toch: Dimitri's manager tikte hem aan, en zei kort iets tegen hem, terwijl hij op zijn horloge wees. En zowaar: er verscheen een glimlach op het gelaat van Dimitri: nog vijf minuten, en hij mocht weg! Als laatste plaat draaide hij de MAW remix van Black Masses: "Wonderfull Person". Hiermee kwam een einde aan Dimitri's lijdensweg achter de draaitafels, en voor de liefhebbers aan een heerlijke vier uur durende set, waarbij prachtige platen voorbij kwamen, die jammer genoeg door het slechte geluid en het matige publiek niet optimaal tot hun recht kwamen. Het is jammer dat dit feest niet op een locatie werd gehouden dat het verdient: Met hotel Arena, Panama of Paradiso heeft Amsterdam clubs die een avond als deze een stuk beter uit de verf zou doen komen.

More
Respect is Burning

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws