Love2party Beachparty @ Soul, 's Gravenzande - 29 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Eerste editie Love2party strandfeest groot succes!


Afgelopen zondag 29 juni vond het eerste Love2party strandfeest plaats. Locatie: Soul Beach aan het strand van 's Gravenzande. De locatie was perfect, de dj's draaiden hun meest zomerse muziek, de drank vloeide rijkelijk, de kok raakte zelf bijna overkookt en het weer was met blauwe lucht en een graad of 24 perfect. Dit in combinatie met een redelijk grote opkomst, heeft er voor gezorgd dat deze eerste editie succesvol is verlopen.

Tekst: Remko
Foto's: Jalmer











Een idee voor een Love2party-strandfeest bleek snel uitgevoerd te kunnen worden. Nog geen vijf weken geleden ontstond er in de Brabbelbox een discussie over de verschillende strandtenten die Nederland aan de kust heeft. Er wordt vooral even geklaagd; Bloemendaal wordt te commercieel genoemd en Noorderstrand Scheveningen begint ook al redelijk overbevolkt te worden. Een nieuwe ontdekking van 2003 wordt op dat moment naar voren gebracht: Soul Beach te 's Gravenzande... eens een keer niet 3 uur in de file staan of schouder aan schouder moeten liggen. Daarbij komt dat bij Soul nog een heerlijk ontspannen sfeertje heerst: alles mag, niets moet. Dus Soul voor de ideale locatie en een line-up verzorgd door Love2party blijkt de ideale combinatie te zijn voor een heerlijk dagje dansen op het strand.









Voor de meeste stappers bleek de aanvang van 16.00 uur misschien nog een beetje vroeg. Terwijl Rudy (Supperclub/Love2party) al de meest zwoele zomertunes uit de speakers liet komen, waren er op de buitenplaats nog niet zo veel mensen. Wellicht was het de onduidelijkheid over de locatie van Soul. Op de Soul website stond een routebeschrijving, maar veel mensen stonden in eerste instantie op het strand van het dorp 's Gravenzande zelf, terwijl Soul in principe tussen Hoek van Holland en 's Gravenzande in ligt. Gelukkig wisten de meesten het met wat navragen wel te vinden.









Little Tim (Love2party) schroefde de muziek na Rudy al een beetje op. Van de heerlijk rustgevende jazzie plaatjes van Rudy kwam er nu iets meer ruimte voor bekende hitjes en zomerse housemuziek. Een prima moment om de cappuchino plaats te laten maken voor een koud roseetje. Na Little Tim was het de beurt aan Denniz (Las Palmas/Groove Express). Met zijn Groove Express feesten weet hij altijd al een goede sfeer neer te zetten. Daarbij worden zijn dj-skills vaak aangevuld met live-zang, saxofoon en percussie. Met slechts de draaitafels en zijn platen wist hij dezelfde muzikale sfeer te creeeren die we van hem kennen.






Virgil (Rhythm Import) kreeg de eer om het inmiddels volgelopen buitenterras aan het dansen te krijgen. Een schatting kwam op dit moment uit op zo'n 250 tot 300 bezoekers. Lekker druk, goeie sfeer, veel bekende gezichten. Iedereen schijnt zich te vermaken en dat is ook wat we met dit feest wilde realiseren. Een feest voor en door liefhebbers van housemuziek. Terwijl de reukorganen al verwend werden met de verse lucht van de bbq en sate, vlogen tegelijkertijd de zomertunes van Virgil je om de oren. Helaas liet het geluidssysteem wel een beetje te wensen over. Te weinig vermogen en te weinig speakers lieten de muziek af en toe niet goed tot zijn recht komen, maar met een beetje verslepen van speakers werd de schade beperkt.




Sandeep (Love2party) ging er voor om met een aantal klassiekers nog even wat meer mensen met hun kont van de bank af te krijgen. Na een aantal platen springt Joachim (On / Sound Architecture) al bij om back to back verder te gaan. Terwijl er een mooie zonsondergang plaatsvindt, gaat de muziek verder en worden er op de buitenplaats vuurkorfen en fakkels aangestoken. Terwijl het feest eigenlijk maar tot 22.00 uur zou duren, blijkt op dit tijdstip dat het nog wel even door kan gaan. Joachim, Sandeep en Virgil gaan met zijn drieen verder tot 12 uur. Een groep van zo'n 50 diehards wil door blijven dansen, maar ook aan dit moois komt een einde. We kijken met een zeer tevreden gevoel en een grote lach terug op dit eerste Love2party-strandfeest wat vlekkeloos verlopen is.



Op zondag 27 juli gaan we voor de herhaling! Zet deze datum dus alvast in je agenda en houdt de site in de gaten. Alle info zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.


Soul Beach

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws