Free Outdoorzone 2003 - Zeewolde, 21 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Gratis dancefestival in de flevopolder


Festivals zijn duur, dat is algemeen bekend. Maar zo heel af en toe wordt er ook wel eens een (bijna) gratis festival georganiseerd. Zaterdag 21 juni was dit het geval in Zeewolde (en voor diegenen die vroeger bij topografie niet hebben opgelet: Zeewolde ligt in het zuidelijke gedeelte van de provincie Flevoland). Het Free Outdoorzone-festival werd voor de tweede maal georganiseerd door OJC Backstage, het lokale jongeren centrum met financiele steun van de gemeente. De line-up was niet verkeerd: naast lokale helden als Defiant, Bjorn Know-How en Xerox ook echte publiekstrekkers als Erick-E, Remy en Laidback Luke.

Tekst & foto's: Nilles



Tegen betaling van euro 2 (maar dan kon je wel de hele dag gratis plassen) kom je binnen op het kleine, maar gezellige en aan het water gelegen festivalterrein. Erick E mag het festival openen en zet een middelmatige set neer. Veel zogenaamde inkoppers ofwel platen die iedereen al iets te vaak gehoord heeft. Het aanwezige publiek maakt het niets uit en geniet van de muziek en het mooie weer. Daarna is het de beurt aan de koning van de filter-house, oftewel Laidback Luke. Mooie warme platen en af een toe wat hitjes van eigen fabrikaat. Het is echter jammer om te moeten constateren dat hij met cds draait. De flitsende effecten die hij in zijn set laat horen blijken daardoor ineens stukken minder flitsend.




Aan het begin van de avond draait Remy, die meteen de beste set van de dag/avond neerzet: goede techno-platen met af en toe wat progressive-invloeden. Inmiddels is het behoorlijk druk geworden op het festivalterrein en de bekende festival-vibe (beetje hangen, beetje dansen, beetje drinken) is ruimschoots aanwezig!

Het Free Outdoorzone-festival is een goed initiatief met schappelijke drankprijzen, schone toiletten, goede parkeergelegenheden en natuurlijk mooie muziek. Laten we hopen dat de gemeente Zeewolde volgend jaar weer een subsidie-pot opentrekt. En hopelijk zal dit andere gemeenten op ideeen brengen.





Free Outdoor

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws