Liberated - Trashpopz @ Now & Wow - 20 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Gay-people & darkrooms op de LIoydpier


In het weekend van april dat Now en Wow nog een keertje open mocht stonden er lange rijen voor de deur. Dit weekend mochten Ted en kornuiten van de gemeente Rotterdam nog een maal open, dus konden de echte diehard Now en Wowers hun hart ophalen. Er werden dit keer twee feesten werden gegeven, verdeeld over de Now en natuurlijk de Wow.

Tekst & foto's: Swan




In de Now was er een gay-party genaamd 'Liberated' aan de gang. Zodoende moest je via een andere zij-ingang de Wow betreden. Het andere feest, Trashpopz, leek bij binnenkomst iets voor enen helemaal niet in trek bij de bezoekers, er hing maar een aantal jassen in de garderobe. We konden eigenlijk zo naar binnen lopen. Het thema van Trashpopz was 'the crowd is the artist!' Maar het enige probleem van dit thema was dat de crowd ontbrak. Hooguit een handjevol mensen, maar ik telde bijna meer personeel dan bezoekers. Dat viel tegen...



Wat zeker niet tegenviel waren de 'normale' Now en Wow-versiersels en natuurlijk acts die gegeven werden. Ze hadden een grote boksring achter de dj-booth geplaatst met daarin mensen met onwijs grote lipsticks en allerlei andere attributen die voor veel hilariteit zorgden. De dj's van deze avond waren de Glimmer Twins, Van Bellen en de clubeigenaar himself: Ted Aviv Langenbach. We hoorden van de eerste 2 mannen veel nieuwe en ouwe muziek: lekkere house die vaak in een ander jasje gestoken was. Daarentegen draaide Van Bellen ook wat bekende electroplaten als 'Emerge'. Ted Aviv mochten we niet meemaken, want na een dik uur werd er omgeroepen dat het feest door de matige opkomst zou worden voortgezet in de Now, waar dus een gayparty aan de gang was.



Bij binnenkomst in de Now was het voor een hetero als mij eventjes schrikken: namelijk alleen maar mannen!? Maar ach, wat wil je op een gay-party? Een geluk voor mij was dat ik met o.a. drie leuke dames op stap was en er bij eventueel gevaar van hitsige mannen nog op de dames kon worden vertrouwd. Overigens mag er wel bij verteld worden dat de sfeer op het feest prima te noemen was. Zodoende konden de meeverhuisde bezoekers uit de Wow er eigenlijk wel om konden lachen.



Wat je zou verwachten op zo'n feest zijn veel extravagante mensen. Dit viel echter mee. Er waren eigenlijk meer ontblote bovenlijven te zien dan extravagante mensen. Daarentegen waren er in de Now ook weer spetterende acts te zien. Er stond een catwalk in het midden opgesteld, waarop o.a. een modeshow werd gelopen. En waarop het merendeel van de bezoekers een showtje weggaf op de muziek van D'Rasheed en Lacroix. D'Rasheed, ondertussen geen onbekende meer na zijn optreden op afgelopen Lowlands, zorgde ervoor dat er flink gedanst werd op zijn opzwepende platen. Hij werd later op de avond vervangen door Lacroix, die de mensen op de dansvloer ook goed in beweging hield.



Wat natuurlijk niet kan missen op zo'n feest is een darkroom. Maar ondergetekende liet deze room aan zijn neus voorbij gaan, vooral na verschillende verhalen gehoord te hebben wat daar allemaal zou kunnen gebeuren.



Uiteindelijk konden we met een smile op ons gezicht huiswaarts keren. Geen verwachte volle Wow, maar een volle Now! Waarschijnlijk schrok het woordje 'gayparty' op de flyer de meeste mensen af. Toch jammer dat het andere feest daaronder moest lijden. Uiteindelijk toch een gezellige avond gehad. En 'eng' zoals de meeste mensen zo'n feest zouden ervaren was het zeker niet. Leuk zelfs! De volgende dag kon er overigens gewoon weer volop naar mooie vrouwen worden gekeken.

NoW & WoW

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws