Joey Negro @ Southern Comfort Zone - Paradiso 20 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Nederlandse dj's doen niet onder voor Joey Negro



Of Southern Comfort lekker is, daarover kunnen de meningen verschillen. Maar een ding staat als een paal boven water: iemand op de marketingafdeling van Southern Comfort heeft verstand van goede muziek. Kwam op de eerste editie van de "Southern Comfort Zone" in Off Corso niemand minder dan Kenny "Dope" Gonzales draaien, dit keer was de Engelsman Joey Negro uitgenodigd om in Paradiso zijn draaikunsten te vertonen.

Tekst:Roelf Jan
Foto's:Jos Kottmann





Paradiso was deze avond goed gevuld. Dit kwam niet in de laatste plaats door alle genodigden, waardoor de rij voor de gastenlijst aanzienlijk langer was dan voor de mensen die een kaartje hadden gekocht. De grote zaal was fraai gedecoreerd, en door de solide set van Roog zat de sfeer er al vroeg goed in. Roog is op dit moment een van de populairste dj's van Nederand. Hij heeft zijn sound de laatste jaren iets aangepast. Alhoewel hij een stuk minder soulful is gaan draaien, kenmerken zijn sets zich nog altijd door een groovy en latin-georienteerd geluid. Als producer is Roog zijn ster ook rijzende. Samen met broer Greg is hij onder de naam Hardsoul verantwoordelijk voor vele kwalitatief hoogstaande house-producties. Zo hadden ze de eer om een remix te mogen maken van het nummer "Breathe" van Blaze, en werkten ze onlangs samen met de legendarische vocalist Ron Carol.





In de bovenzaal van Paradiso draaiden KC the Funkaholic en Leroy. KC the Funkaholic, wiens echte naam Kees Heus is, is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde dj's van Nederland. Hij draait al meer dan 15 jaar, schat zijn platencollectie op zo'n 30.000 stuks en is oprichter van het platenlabel Kindred Spirits. KC the Funkaholic heeft een brede muzieksmaak. Een discofeest, een broken-beat avond, een afrobeat-special, of een set op het North Sea Jazz festival: voor KC the Funkaholic is het geen probleem. Maar het beste komt Kees tot zijn recht in de bovenzaal van "zijn" Paradiso, als hij mag draaien waar hij zin in heeft.
Samen met de immer enthousiaste Leroy maakte hij er een groot feest van. Van hiphop van De La Soul naar funk van Prince, van Stevie Wonder's 'Too High', naar Shaun Escofferey's 'Days like this', van ubscure oude disco naar West-Londense broken-beat. Alles kwam voorbij, en werd op sublieme wijze aan elkaar gemixt.







Rond twee uur nam in de grote zaal Joey Negro het roer over van Roog. De boomlange Engelsman heeft als producer talloze hits op zijn naam staan. Hij staat bekend om zijn voorliefde voor disco, wat in zijn producties en in zijn optredens als dj duidelijk te horen is.
Joey Negro's set liet zich omschrijven als "yesterday's hits and today's favourites". Klassiekers als 'Move your body' van Marshall Jefferson en 'Big love' van Pete Heller werden afgewisseld met hits van nu zoals Jaspers streets 'Another day' en Robert Owens/Harry Romero 'I go back'. Alhoewel de handen meerdere malen de lucht in gingen, de zaal tot het einde goed gevuld bleef, en op Negro zijn draaikwaliteiten niets aan te merken viel, was het geen briljante set. Hiervoor bleef Negro te veel op de vlakte, en speelde hij te veel op safe.







Toch was de tweede editie van de Southern Comfort Zone een groot succes. De drankindustrie lijkt in het gat te zijn gesprongen dat viel door het verbod op tabaksreclame. De lachende derde is de feestganger: die mag genieten van grote dj's die op kosten van de sponsor naar Nederland worden gehaald. En daar moet op gedronken worden!

Southern Comfort

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws