Creator @ Nightown Basement

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Deetron mist de finishing touch





Anderhalve maand hebben de heren van Reactor de tijd gehad om hun nieuwe avond vorm te geven. Met Creator zijn ze de opvolger van de zeer gerespecteerde Future avond. Ondanks het feit dat het geen gemakkelijke opgaaf is om de Future te doen vergeten, hebben ze het tot dusver goed gedaan. Net als veel andere organisaties houdt Creator een zomerstop om zich op de festivals te gaan richten. Reactor host namelijk een area op Extrema en Decibel Outdoor. Voor dat nog eenmaal de Nighttown Basement voorzien van een stevig potje techno. Niemand minder dan de Zwitser Deetron is uitgenodigd om dat karwei op te knappen.

Tekst:Iddo
Foto's: Swan



Wat tijdens de vorige special met Christian Wunsch erg opviel is dat Creator in de Basement een intieme sfeer wil neerzetten. Dit wordt naast de betere techno gerealiseerd door een zeer verfijnde aankleding. De metalen objecten zorgen tevens voor een industrieel karakter. Dat dit gegeven wekelijks van toepassing is, blijkt wel bij het binnenkomen van de kelder. Alles ziet er weer even piekfijn uit, net als de vorige keer. Ondanks het feit dat het nog vrij rustig is nadert de klok al half een. Waarschijnlijk zijn veel mensen in de veronderstelling dat de hoofdact laat moet optreden. Niets is minder waar, Deetron staat namelijk al geprogrammeerd voor een uur.



Tot die tijd is het Dave Harder die vermakelijke platen aan elkaar mixt. Alhoewel veel mensen eerst wat onwennig aan de zijkant blijven staan waagt iedereen zich uiteindelijk aan een dansje. Naast het vol krijgen van de dansvloer lukt het Dave Harder ook de handen de lucht in te krijgen. Zoals gezegd moet Deetron al om een uur aantreden. Al snel blijkt dat dit tijdstip niet haalbaar is. De kelder is namelijk nog niet vol genoeg om de Zwitser zijn gang te kunnen laten gaan. Wanneer dit om half twee wel het geval is kan de stevig gebouwde man zijn plaats innemen.



De specialiteiten van de 25 jarige Zwitser zijn een voortreffelijke platenkeus en een uitzonderlijk goede technieken. Sam Geiser, zoals ie echt heet, heeft deze technieken geleerd in zijn hiphop periode. Het blijkt veelal het recept voor dj's om tot de top te kunnen behoren. Qua muzikale invulling valt een set van Deetron te vergelijken met Ben Sims. Erg veel percussie dus. Na een snel en veelbelovend begin krijgt zijn set een licht rammelend niveau. Alhoewel we weten dat Deetron het technisch perfectionisme bezit loopt het nu een beetje stug. Echo's op de verkeerde momenten en niet al te denderend mixen. Ondanks dat is de wonderbaarlijke snelheid aanwezig. Voor sommigen gaat deze set ongetwijfeld als zeer goed door het leven. Maar aangezien we weten dat het beter kan, is een kleine teleurstelling en afkeuring op zijn plaats. De grootste tegenslag is toch wel de mindere combinaties. Mooie emotionele fases worden afgewisseld met nietszeggende en zielloze beukplaten. Daardoor valt er geen verhaal in zijn set te bespeuren. Het is duidelijk dat de finishing touch bij het Zwitserse dj talent vandaag niet aanwezig is.



Als laatste, deze vrijdagnacht, staat Floornoiz op het programma. Waar ze vorige week nog schitterde op Integrate moet ze het deze week doen met de donkere kelder van Nighttown. Een plek waar ze perfect tot haar recht komt. Na een bloedmooie openingstracks blaast ze alle stofdeeltjes in een hoek tegen de muur aan. De blonde dame levert een zeer krachtig techno-offensief waar de overgebleven mensen zichtbaar van genieten. Een waardevol einde van dit Creator seizoen. Na de zomerstop komen ze uiteraard terug om ons opnieuw te vermaken.


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws