Fluid Grooves Live @ Prachtig, R'dam - 7 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Prachtige muziek in een prachtige locatie

Sinds vorige week zaterdag heeft Rotterdam er een nieuwe uitgaansgelegenheid bij. Onder de Erasmusbrug, aan de noordkant van de maas, is Prachtig gevestigd. Naast Grand Cafe met een bijbehorend restaurant zijn er twee zalen gevestigd die ruimte bieden aan recepties en danceparty's. Met een adembenemend uitzicht is het voor iedere bezoeker een plezier om deze nieuwe tent te bezoeken. Zaterdag 7 juni stonden er een aantal boeiende live-acts op het programma.

Tekst: Iddo
Foto's: Sander


Bij binnenkomst in Prachtig worden we geconfronteerd met een nog vrijwel lege zaal. Niet echt verwonderlijk aangezien het net 9 uur is. Misschien dat de vroege sluiting van 2 uur daar dit keer eens verandering in brengt. Prachtig bevindt zich in het betonnen gewelf van de welbekende Erasmusbrug. Dit architectonische hol wordt gemarkeerd door grote raampartijen. Het uitzicht over de Maas is hierdoor adembenemend. De ruimte is wel vrij donker en moet het niet hebben van het daglicht. Daarmee bombardeert het zich meteen tot ideale dansgelegenheid.



Het muzikale aanbod voor deze mooie zomeravond is zeer aantrekkelijk en bijzonder te noemen. Er staan alleen live-acts geprogrammeerd. De headliners zijn Literon, Duplex en Alden Tyrell. Laatstgenoemde levert electro die we van hem gewend zijn: Rauw maar tegelijkertijd flexibel en swingend, als gevolg van de stomende beats en de door hem zelf gezongen vocalen. Duplex is een Rotterdams producerscollectief dat de laatste tijd menigeen heeft verrast met spraakmakende Detroit-techno. Het is een en al bezieling dat uit de speakers komt. Toch wil het niet los gaan en dat maakt de avond tot dusver een beetje mat.



Maar dat is wel te begrijpen. Op een eerste avond is het immers voor iedereen even aftasten. Toch weet Literon nog voor actie op de dansvloer te zorgen. Met zijn goed in elkaar stekende live-act maakt hij op sommige bezoekers een verpletterende indruk. Jammer dat we deze mooie, en krachtig gebundelde techno uit zijn handen zo weinig in Nederland mogen horen. Hij laat blijken de ervaringen te hebben om ieder feest tot een succes te maken. Zelf dit eerste Fluid Grooves-feest dat te maken heeft met een enigszins teleurstellende opkomst. Maar wat wil je: om 2 uur stoppen is voor Rotterdamse begrippen wel erg vroeg. Aan de wil en promotie van de organisatie heeft het in ieder geval niet gelegen, want die was erg goed. Met goede vj's en mooie muziek is in ieder geval de aftrap gegeven voor een nieuwe trend in het Rotterdamse uitgaansleven. Voor de volgende feesten deze zomer in Prachtig.



Fluid Grooves

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws