Laurent Garnier @ Output - Las Palmas, 30 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Franse technokoning maakt reputatie niet waar


Het is jammer dat een grootheid als Laurent Garnier niet voor een uitverkocht Las Palmas mocht draaien. Maar een toegangsprijs van bijna 30 Euro bleek ook een beetje teveel van het goede. Toch waren de diehards gewoon aanwezig. Deze Franse technoheld is tenslotte niet al te vaak in Nederland te bewonderen. Wellicht dat ook Garnier de lege plekken in de zaal heeft waargenomen, want het werd geen historische avond.

Tekst: Chris
Foto's: Robin





Twee maanden geleden lekte uit dat Laurent Garnier kwam draaien in Las Palmas. 'Het moet niet gekker worden', was de terechte reactie van veel mensen. Week na week, een goede line-up, en dan op vrijdag ook nog eens de special met Laurent Garnier!? Echter de verwachte rijen voor de deur waren er absoluut niet. Integendeel. Een uitgestorven Kop van Zuid was het aanblik afgelopen vrijdag. Stilte voor de storm hoopten we toen nog...




In het Go-Play Cafe is het altijd prima toeven. Wie er draait, dat doet er in het begin meestal niet toe. De eerste prioriteit is kijken wie er allemaal zijn, om vervolgens snel richting de bar te gaan. Maar nu werd het 'cafe-gevoel' even helemaal verdrongen. Met een mix van opwinding en verbazing keek een ieder naar de spectaculaire verschijning achter de draaitafels. Vaak gezien op foto's maar nu dan in het echt: Doctor Lectroluv! Het optreden van de dokter - naar het schijnt het alter ego van de Belgische techno-DJ T-Quest - was met zijn groene masker op het gelaat een opvallend begin van de avond. Opzwepende electrogrooves deden het groene masker zelfs af en toe vergeten. Het leek heel normaal dat deze freak met zijn groene gezicht de zaal zo liet genieten.



In de grote zaal was het zwaargewicht Eric de Man die het Franse voorspel mocht vervullen. Hij deed dit prima, al was het wel wat aan de harde kant. Eric de Man leek bezig aan een heuse soundcheck. Is dat nieuwe sound-system nu echt zo geweldig? Nee, maar het was in ieder geval al beter dan tijdens het Sweatboxer-event van Speedy J en kornuiten. Toen lag de nadruk met name op het volume. Nu was dat iets zachter afgesteld. Dit overigens tot ergernis van Laurent himself...



Na Erik de Man kwam de 'bekendste man met 'gehoorbeschadiging' ten tonele. Zichtbaar geconcentreerd begon Laurent Garnier aan zijn set. Heel de Palmas stoof naar voren en nu viel pas op hoe leeg het gebouw eigenlijk was. Het stuk tussen de DJ en het podium was helemaal volgepakt. Voor de rest was de Palmas vrijwel leeg. Voor de mensen in de kleine zaal was er toen eigenlijk al geen eer meer te behalen. Garnier begon rustig aan zijn set. Heerlijke deephouse-platen, afgewisseld met opzwepenede Franse tech-house, zorgden ervoor dat de menigte goed in beweging bleef. Hij experimenteerde met van alles en nog wat aan invloeden: pop, electro, drum & bass. Werkelijk alles zat er in.



Het meest opvallende moment tijdens zijn set was zijn drum & Bass-uitstapje. Uiteindelijk ging het over in zeer toegankelijke techno. De muziek lag erg lekker in het gehoor, maar overtuigde niet. Zeker niet na een overweldigende Garnier gehoord te hebben in Nighttown ('01) en vele malen tijdens I Love Techno. Daar bewees hij een DJ te zijn die ver boven de rest uit steekt. Dit keer realiseerde hij dat zeker niet. Zijn set was goed, maar niet bijzonder. Je merkte ook dat rond 4 uur het alweer een stuk rustiger werd. Gelukkig waren we nog lang genoeg binnen om een geweldige remix van 'The Man With The Red Face' mee te maken.

[ilink www.laurentgarnier.com]Laurent Garnier

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws