Output @ Melkweg - Adam, 29 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Vijfde editie van Output, muzikaal bij vlagen briljant!



F Com dj-team

Jori Hulkkonen ziek, Layo ziek... Een avond die desastreus begon, werd er eentje om nooit meer te vergeten. De vijfde editie van Output in de Melkweg werd zonder twijfel de beste in de reeks. Muzikaal gezien werden we van de ene extase in de andere gebracht.

Tekst: Marcel
Foto's: Jalmer


Terwijl de Belgische dj/producer Fabrice Lig aka Soul Designer zijn laatste platen draait, wandelen we de Melkweg binnen. De club aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht is op dat moment nog niet vol, maar gedurende de avond stromen de bezoekers geleidelijk binnen. In de oude zaal staan in volgorden van vermelding Avril (Live), Soul Desiginer, The Youngsters (Live), Bushwacka! en Mr C geprogrammeerd. In de Max (grote zaal) draaien, nadat de Amsterdammer Jefferson de zaal heeft opgewarmd, een speciaal F Communications dj-team, onafgebroken tussen twaalf en vijf.






We beginnen in de max, omdat we toch wel erg benieuwd zijn naar die vijf dj's op een rij, die gezamenlijk op 10 decks een set ten gehore brengen. Het eerste uur verloopt even soepeltjes als geraffineerd. Glimlachend en diep geconcentreerd staan de heren naast elkaar opgesteld. Terwijl de vocalen van een Blaze-plaat minutenlang door de zaal galmen, mixt het team 'Blackwater' van Octave One met een oude Plastikman-klassieker. Het publiek reageert uitgelaten en deinst mee op het ritme van de muziek. 5 uur lang weet het vijftal te boeien met indrukwekkende mixtechnieken en fraaie house en technoplaten.




Terwijl de dansvloer in de grote zaal gedurende de hele avond goed gevuld is (met genoeg ruimte om te dansen) is de kleine zaal vanaf twaalf uur afgeladen. En dat is niet gek, want na uitstekende performances van Avril (live) en Soul Designer (dit uit betrouwbare bronnen, want wij arriveerden rond middernacht), zijn het de twee Youngsters die met een enthousiast en energiek live-optreden voor vuurwerk op de dansvloer zorgen. Subtiel bouwt het Franse duo, dat vorig jaar indruk maakte met het debuutalbum Lemon Orange, op naar een aantal krachtige climaxen. Hun stijl valt het best te omschrijven als een aangename middenweg tussen techhouse en electro. Terwijl Olivier Mateu er druk op los programmeert en tekeer gaat op de vele synthesizers en samplers, weet zijn maatje Gil le Gamin het publiek op te zwepen met zijn - door een vocoder gehaalde - vocalen.




Na het optreden van The Youngsters is het Bushwacka! die, gezien zijn enthousiasme en dat van het publiek, zijn beste dj set ooit draait. Was het laatste optreden van Layo en Bushwacka! in Nederland (Pulse in de Van Nelle fabriek, red.) nog ronduit slecht, een dj-set van de ene helft is een verademing! Afsluiter Mr C kan eigenlijk niets meer fout doen. Maar professioneel als dat hij is, laat hij zijn beste acidhouseklanken de vrije loop gaan. Natuurlijk komen ook veel tunes van zijn vorig jaar verschenen album Change voorbij. Het verandert in ieder geval weinig aan de ingetogen stemming die in de Melkweg heerst. Om vijf uur gaan de lichten aan, en dat is eigenlijk veel te vroeg. De vijfde editie van Output is muzikaal bij vlagen briljant geweest!







Excuses voor de late plaatsing

F Communications

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws