I Love Hardhouse @ 020 - Amsterdam, 29 apr

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

I Love Hardhouse

Voor de echte hardhouse liefhebbers vond op koninginnenacht I Love Hardhouse plaats. Lokatie hiervoor was 020 in Amsterdam, voorheen heette dit de Item of Time. Op voorhand beloofde het een absoluut topfeest te worden, mede gezien de sterke line-up met onder andere DJ Scot Project en Steve Hill.

Tekst en foto's:RJBij binnenkomst rond twaalven was het nog vrij rustig. Achter de draaitafels stond Mischa B te draaien voor een nog bijna lege zaal. Ondanks dat deed Mischa lekker zijn eigen ding, en langzaam aan stroomden er meer mensen de dansvloer op. Rond half een verscheen Fausto achter de draaitafels. Fausto gooide de muziek eerst helemaal stil om daarna de beuk er in te gooien. Mede door zijn opzwepende beats en zijn interactie met het publiek ging de zaal al snel helemaal los.
Na Fausto was het de beurt aan Rossi. Vaak opent hij op feesten, maar dit keer stond hij eens midden op de avond gepland. Hij hoefde zich dan ook niet in te houden en kon heerlijk verder stampen op de door Fausto gelegde fundering.

Steve Hill was de man waarvoor veel mensen speciaal gekomen. Deze engelsman is de drijvende kracht achter het Tripoli Trax label en resident bij onder andere Hardhouse Academy, Frantic en Superfish. Tevens produceert hij zowel onder zijn eigen naam als onder diverse alter ego's. Hill zette een zeer sterke set neer en bespeelde het publiek met zijn prima platenkeus. Deze man moet absoluut vaker in Nederland geboekt worden.
Na de spetterende set van Steve Hill was het de beurt aan JP. JP betuigde vrijwel direct zijn respect voor Steve Hill door een van Hill's bekendste producties te draaien, Voltswagon's 'Everything starts with an E'. Bij het horen van de eerste klanken van deze plaat barstte de zaal bijna uit z'n voegen. Verder borduurde JP goed verder op de set van Hill.

Helaas bleek DJ Scot Project zich te hebben afgemeld, en eindigde het feest dan ook eerder dan gepland. Maar dit was dan ook de enige domper op de feestvreugde. Muzikaal en qua sfeer gezien was dit een absolute topavond! Op naar de volgende I Love Hardhouse.Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws