Erick Morillo @ Royal Edition - Adam Studio's, 29 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Erick Morillo maakt indruk in de Amsterdam Studio's


Met Erick Morillo in de Amsterdamse Studio's kon onze koninginnenacht niet meer stuk. Morillo is niet alleen dj, hij is producer, remixer, labelmanager en clubpromotor. De Amerikaan is resident dj van Minstry of Sound geweest, waarvoor hij 2 compilatie-albums heeft afgeleverd. Hij heeft nummers van artiesten als Witney Houston, Crystal Waters, Jocelyn Brown en Basement Jaxx geremixt. De geboren en getogen New Yorker draait al vanaf zijn twaalfde jaar. Ook in Ibiza reikt zijn sterrenstatus tot aan de hemel. Daar organiseert hij - samen met Darren Emerson - de felbegeerde clubnights Underwater/Subliminal Sessions. Een druk mannetje dus, die Morillo, die op dit moment aan een studioalbum werkt.

Tekst: Barend
Foto's: Jos Kottmann







Subliminal Records is in 1997 door Erick Morillo & Pizarro opgericht. De clubscene kreeg hiermee een top gefilterde disco-funk sound voorgeschoteld. Dit ontving de scene maar al te graag: nieuwe muzikale impulsen. Een combinatie van US-garage & Europese progressive: dat is de sound van Erick Morillo die hij via Subliminal uitbrengt. Het frisse housegeluid waarmee hij zichzelf ook profileert als dj. Ook tijdens koninginnenacht in de Amsterdam Studio's.







De avond kon na de opwarmende set van Benny Rodrigues eigenlijk al niet meer stuk. Zijn sound was (zoals we van hem gewend zijn) lekker groovy. Hij draaide alles tussen soulvolle house en funky techno. Rond 2 uur draaide Benny zijn laatste plaat en gaf de beurt aan Erick Morillo om er een geweldig feest van te maken.







Erick Morillo wist wat hem te doen stond, en gaf meteen gas. Zelfs de aanwezigen in de Vip-Room hadden allen zoiets van: "we moeten nu naar beneden!" Vooral toen Rolando's 'Knights of the jaguar' en 'Work' van MAW voorbij kwamen. Gedurende zijn set werd het niveau van Morillo steviger en energieker: heel de tent stond op een gegeven moment op zijn kop. Een uitstekende Morillo dus.

Er waren deze avond twee zalen geopend. Dus af en toe wendden we ons naar de andere kant van het complex. Daar werd nog eens duidelijk dat het vrouwengehalte nogal hoog was vanavond. En de meesten van hen leken - gekroond en al - nog op Maxima ook ;-)









In zaal twee draaiden Dj Dame, Ricky Rivaro & Philippo. Zij richtten zich voornamelijk op discohouse, wat muzikaal gezien een aangename afwisseling op het geluid in de grote zaal was. Ondanks alles heeft Erick Morillo de aandachts-award wat ons betreft wel gewonnen. Tijdens een uitverkochte editie van Cinetunes maakte hij zijn goede reputatie meer dan waar.

Heb je Erick Morillo tijdens koninginnenacht moeten missen? Geen paniek, Erick is vanaf 18 juni elke week in de Pacha op Ibiza te vinden. En hij zal dit jaar nog een keer in Nederland te vinden zijn: namelijk op 23 augustus op MysteryLand.

Cinetunes
Amsterdam Studio's
Subliminal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws