Everybody @ Off Corso, R'dam - 29 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

"Everybody" zorgt voor een geslaagd begin van Koninginnedag

Partyliefhebbend Rotterdam had niets te klagen 29 april. Gesloten clubs mochten nog een keertje open om het publiek te trakteren op een heerlijk avondje stappen, en zelfs de dj's van tegenwoordig kwamen spontaan op het idee om zelf maar feesten te gaan organiseren. Jochem Paap deed dit namelijk aan de ene kant van de Maas, en Sander Kleinenberg aan de andere kant van de Maas, dit met het nog redelijk verse concept van "Welcome Everybody" in die inmiddels toonaangevende club Off Corso.

Tekst & foto's: Swan


Het is de bedoeling van Everybody dat er feesten door het gehele land georganiseerd worden, maar net als de eerste twee edities werd voor deze derde editie dus nogmaals voor de Rotterdamse club Off Corso gekozen. Met dit keer wederom een super line-up! Tijdens de eerste keer stond Sasha nog naast ex-Underworld lid Darren Emerson, nu waren het niemand minder dan Josh Wink en Michel de Hey, die een back-to-back set draaiden.


Het mag dus duidelijk zijn dat er muzikaal genoeg te beleven was deze avond. Dat vonden de bezoekers blijkbaar ook, want er stond een lange rij bij binnenkomst. Binnen zelf was het ook aardig druk, en de uit Philadelphia afkomstige dj Josh Wink stond al met zijn final scratch apparatuur het publiek te vermaken. De man achter welbekende hits als "How is Your Evening So Far", "Don't Laugh" en "Freak" draaide lekkere techhouse. Michel de Hey zette de lijn voort en bracht daarin toch ook wel dat typische "Michel de Hey geluid" naar voren. Josh Wink nam het daarna weer van hem over en bracht nog eventjes een van zijn inmiddels grijsgedraaide klassiekers "Freak" ten gehore.

Na deze twee heren was het de beurt aan Darren Emerson, die voor het hoogtepunt van de avond zorgde. In zijn set kregen we van alles te horen. Zeg maar alles wat binnen het genre progressive, techno en house valt. Hier en daar hoorden we dus ook wat hardere platen en als je die bijvoorbeeld afwisselt met een vette plaat als "Cowgirl" van zijn oude band Underworld, weet je het publiek prima te vermaken. Op het einde van zijn set kregen we zelfs nog hele ouwe klassiekers te horen waaronder afsluiter "I Feel Love" van Donna Summer.


Sander Kleinenberg, medeorganisator en resident van 'Everybody', nam het na een beetje geinen met zijn collega het roer van hem over en probeerde het overgebleven publiek nog te vermaken. Dit deed hij met lekker opzwepende progressive, maar toch kreeg hij niet het publiek zo enthousiast zoals het bij voorgaande dj's het geval was. Soms resulteerde het in een wat stilstaande dansvloer, wellicht door de wat zweverige draaistijl van deze man.

Excuses voor het kleine aantal foto's.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws