At The Playboy Mansion @ More - Adam, 5 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


A Night At The Playboy Mansion

A Night At The Playboy Mansion, iedereen kent de cd van de franse dj Dimitri From Paris wel. De uitgever van de cd is Respect is Burning. Vanavond organiseert het Franse label, samen met Club Risk, een bijzondere avond. In de More op de Rozengracht in Amsterdam komen Dj Deep en Kerri Chandler tezamen om een 4 uur durende back-to-Back dj-set te draaien. Als dat geen smullen wordt? Eerst een introductie van het duo, daarna een impressie van de avond.

Tekst en foto's:
:Jos Kottmann

Dj Deep
Dj Deep (Frankrijk) begon 10 jaar geleden met draaien naast Laurent Garniet in de Boy club en later op Zoo -en Wake-up parties. Naast feesten maakte Deep ook veel draaiuren als radiodj; zoals het bekende Radio Nova.

Het succes van de Respect Is Burning feesten staat in nauw contrast met de voorspoed van DJ Deep. Hij is 1 van de resident DJ's van de zeer gewaardeerde organisatie. Bovendien staat de Fransman maandelijks in de befaamde Rex Club in Parijs. In '98 brengt hij samen met Julien Jabre het sterke album The Deep uit, een jaar later stelt hij een French Sessions mixalbum samen. Ook maakt hij met St. Germain een aantal 12"-es voor de Franse labels Fnac en Guidance.


dj Deep

Kerri Chandler


Kerri Chandler
Voor velen is Kerri Chandler een van de originators van de deephouse. Basslines lijken te spreken door zijn muziek die volgens zijn volgers reeds legendarisch zijn. Chandler groeide op in New Jersey, waar hij in die tijd als een van de weinig levende wezens op aarde het voorrecht had de zoon van een dj te zijn; dit bracht hem er waarschijnlijk toe om reeds op 13-jarige leeftijd achter de draaitafels te kruipen.

Later begon hij zijn eigen label Express Records en in 1991 werd zijn debutsingel 'Superlover/Get It Off' via major Atlantic bijgeschreven in de hitanalen van househistory. Toch bleef Chandler toen ook al trouw aan zijn muzikale spirit en gaf niet toe aan commerciele belangen. Zijn muziek creeert hiermee een eigen sfeer tussen rhythm & space. In zijn dj-sets brengt hij die geest niet anders. Deephousemusic all night long!







De avond
Bij aankomst staat er een lange rij voor de deur van Club More. Zo te zien gaat het een drukke avond worden met veel mooie mensen. Het feest blijkt nog niet uitverkocht, maar de laatste kaarten worden toch nog aan de deur verkocht. Binnen ziet het er nog vrij rustig uit. De twee dj's mogen vanavond het publiek vast een beetje warmdraaien.

Kerri Chandler is er al vroeg bij en loopt een beetje door de zaal om wat sfeer te proeven. Met een kleine vertraging komt dj Deep aan. Het feest kan gaan beginnen. De eerst plaat wordt onder de naald gelegd, de inmiddels volle More heeft er zin in en staat te wachten tot het duo gaat beginnen. Mc Strecht kondigt het tweetal aan en Kerri opent met een heerlijke soulvolle houseplaat. De opbouw is vrij rustig met een lekker deephouse sound. Niet veel later neemt Kerri Chandler ook achter zijn keyboard plaats. Terwijl Dj Deep achter de draaitafels staat, gaat Kerri helemaal los (met de ogen gesloten) op zijn keyboard. Het is vocale deephousesound wat de klok slaat, een beetje gospel-achtig. Het tempo gaat geleidelijk omhoog, en met een aantal klassiekers wordt het publiek perfect bespeeld. De hele avond word je van hoogtepunt naar hoogtepunt gebracht. Zijn het niet de uitstekende platen die gedraaid worden, dan wel Kerri's orgel-sound op zijn keyboard.
Het is 5 uur, en het einde van het feest is in zicht. Conclusie? Een heerlijke deephouse-avond in de Amsterdamse More!

Wegens technische problemen met de camera, kunnen niet alle foto's geplaatst worden. Excuses aan de bezoekers die hun foto op de site zoeken.

www.clubparadiso.nl
www.expectmore.nl
www.kingstreetsounds.com
www.respectisburning.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws