Dj Spen @ LuvDancin - Paradiso Amsterdam, 28 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


To Be In Love with Dj Spen


Dj Spen zit al sinds zijn 14e in de muziek. Begonnen met het produceren van edits en mixen voor een radiostation in Baltimore, breidde hij zijn activiteiten uit via zijn aandeel in de hiphopgroep Numark waarmee hij samen met oa. LL Cool J, Run DMC en Erik B & Rakim optrad. Op hun album "It's Our Time" stond de hit "Girl You Know It's True" dat later gecoverd werd door Milli Vanilli. Nog steeds sterk verstrengeld in de radiogolven via zijn radiowerk, raakte hij in die tijd bevriend en betrokken bij het produktiecollectief The Basement Boys waarin hij nu als fulltime remixer/producer werkzaam is. The Basement Boys zijn vooral bekend van hun (vroege) produkties voor oa. Crystal Waters ('ladadiladada' Gypsy Woman & 100% Pure Love) en Ultra 'Be Free' Nate. Sinds die tijd zijn The Basement Boys een gevestigde naam als produktieteam dat groot is in het maken van soulfulle funky garage produkties. Dj Spen is naast zijn werk voor de Boys nog steeds op de radio te vinden met een mixshow voor Superradio Network, met landelijk dekking. En - internationaal - natuurlijk als clubdj.

Tekst en foto's: Jos Kottmann





Het is vrijdagavond 28 maart. Vanavond staat - de in Nederland relatief onbekende - Dj Spen in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Het zal een groots spektakel worden. Dj Spen is een absolute topper!
Om half 1 is de zaal eindelijk open voor de LuvDancers. Bij binnenkomst staat dj Cassie 6 - zoals gewoonlijk - de zaal heerlijk warm te draaien. De bekende diepe soul van Cassie 6 brengt een gezellige sfeer in de zaal.





Dan is het tijd voor Dj Spen om achter de draaitafels te kruipen, en 1 van de beste Luv Dancin'-avonden te realiseren. Het is iets over 2 uur en Cassie legt zijn laatst plaat op de decks. De kale neger met een geweldige uitstraling begint gelijk goed. Alle bezoekers hebben een grote glimlach op hun gezicht, en daar zal de hele avond niets aan veranderen! Spen begint eerst met een paar soulvolle platen waarin de vocalisten goed tot hun recht komen. Je ziet Spen genieten, want hij zingt uit volle borst mee. De bezoekers blijven de hele avond genieten van zijn opmerkelijke mixen en dito platenkeus. Zo komt 'Knight Of The Jaguar' voorbij en eindigt hij met het nummer van Jasper Street Company "Another Day".
"Dames en heren: dj Spen" Roept de Mc. De hele zaal op zijn kop: mensen die gillen, klappen en fluiten tot de Amerikaan terugkomt om zijn laastste toegift te geven. Hij zet nog 1 nummer op: een geweldige remix van 'To Be In Love' van de Masters At Work. Een heerlijke afsluiter van een heerlijke avond!





25 april vindt de volgende Luvdancin plaats met een LOCAL HERO special met B-Art, Cassie 6, KC the Funkaholic & Leroy. Joey Negro zal op 20 juni - tijdens het Southern Comfort Zone-event - in Club Paradiso draaien.

www.clubparadiso.nl
www.basementboys.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws