Sven Vath @ Off-Corso - Rotterdam, 21 maart

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Sven Vath bezorgt Sound Architecture een waardig lustrum


Het vijfjarige bestaan van Sound Architecture werd gevierd met de Duitse technoguru Sven Vath. De man is misschien klein van formaat, maar als hij achter de decks staat is hij groot in zijn kunnen. Zo ook op vrijdag 21 maart! Mede als gevolg van een perfect geheel: vette lasers, een prachtig decor, en nog mooiere muziek! Tezamen met de overvolle zaal van Off_Corso was het 1 groot feest. Voor de frontman van Sound Architecture, Joachim, is het voor hem al het beste feest van het jaar.

Tekst: Nash
Foto's: Jos Kottmann, Stamp & Jalmer

Na de voortreffelijke live set van Joris Voorn was het de beurt voor de man uit Mainhattan, Frankfurt: Sven Vath. Zijn set begon rustig. Lekkere fijne electro opbouwend naar muziek dat zo prachtig in de oren klinkt dat het na een set van de welbekende man als zwart goud bij de platenwinkel over de toonbank gaat. Hoe gekker hij achter de wheels of steels staat te doen, hoe indrukwekkender zijn platenkeus wordt. Platen zoals 'The Wolf'van scratchmaster Dave Clarke. Dit aangevuld met muziek van uiteenlopende artiesten als Autechre - bekend om zijn minimalistische platen met piepjes en toontjes - Luke Slater en tracks van hemzelf.

Aan het eind van zijn set, rond 05.00, was het nog steeds vol met mensen. Een teken dat er goed gefeest werd in Off_Corso. Aangezien er rond 01.00 iets van 1500 mensen voor de deur stonden om Sven Vath te zien. Dus veel werk voor de mensen van de Security. Het was totale gekkenwerk. Uiteindelijk kwam iedereen toch binnen. Gelukkig hadden sommige mensen door dat je aan de andere kant van de trap ook je jas op kon hangen. In Duitsland is het ook zo'n gekkenhuis als de man aan het draaien is. Waar Sven is, is het gewoon een topfeest.
Voor degene die deze man weer willen zien, moet toch echt afreizen naar Duitsland want voorlopig is hij niet te zien in ons kikkerlandje. Of wat echt een aanrader is: de Cocoonfeesten in Amnesia IBIZA van de zomer, of de welbekende strandfeesten aan de Calla Llonga. Dat is pas goed toeven!
Sound Architecture bedankt voor het voortreffelijke feest en genot. Zoals het motto van nu klinkt: 'MAKE ELECTRONIC MUSIC NOT WAR!'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws