Latin Lounge @ Las Palmas - Rdam, 16 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Salsa slaat aan in Las Palmas


Zondag 16 februari vond de eerste editie van Latin Lounge plaats in Rotterdam. De twee zalen van Las Palmas bleken een uitstekende lokatie te zijn voor dit feest. De grote zaal was ingericht voor het echte Salsa publiek. De dj's Real el Canario en Daiquiri zorgden voor de muzikale ondersteuning. Hier werd ook van 17.00 tot 18.00 een Salsa workshop gegeven. Deze werd verzorgd door Salsa Cracks Patrick en Patricia. Dat Salsa dansen erg populair is bleek uit het aantal mensen dat was afgekomen op de workshop. Enkele tientallen mensen stonden om 17.00 uur paraat om de basis van het Salsa dansen een beetje onder de knie te krijgen.

Tekst: Sasha
Foto's: Latin Lounge

Het is altijd even afwachten of een formule die elders een succes is ook in Rotterdam aanslaat. Maar zeer geleidelijk stroomde ook het overige niet-salsa publiek binnen en rond de klok van 20.00 uur was het aangenaam druk. De mensen in de Salsa zaal maakten goed gebruik van de vele ruimte die aanwezig was. Het zag er zeer gaaf uit om de salsa-mensen heen en weer te zien schuiven.
In de kleine zaal stonden Little Tim, Lacroix en D-Rashid ft. Andrei Russo geprogrammeerd. Lacroix had al enige tijd het roer van Little Tim overgenomen toen ook hier de mensen binnenstroomden. Al snel was Lacroix het begrip Latin vergeten en bouwde zijn set op naar het wat hardere werk. Met diverse classics en recent bekend werk zette Lacroix de menigte al snel naar zijn hand. Toen D-Rashid en Andrei Russo het van Lacroix overnamen was de kleine zaal niet meer te houden. De extra dimensie die Andrei Russo bij de set van D-Rashid verzord is magisch te noemen en werkt zo verschrikkelijk aanstekelijk bij het publiek. Springend op de verschillende podia en banken genoot iedereen zichtbaar.
Als het ergens gezellig is gaat de tijd vaak veel te snel en dat was ook nu het geval. Het weekend was nu definitief voorbij en over enkele uurtjes zou de wekker weer gaan. De eerste editie van Latin Lounge in Las Palsmas was een daverend succes en een tweede editie zal zeker volgen. Naar verluidt zal dit ergens in april plaatsvinden. Houd Love2party in de gaten voor verdere informatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws