Junior Sanchez @ Las Palmas - R'dam, 25 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Latin spirit aan de Wilhelminakade

Las Palmas is gevestigd op een prachtige locatie. Het voormalig pakhuis - gelegen tussen Hotel New York, Cafe Rotterdam en het nieuwe Luxor Theater - ademt de sfeer uit van lang vervlogen tijden. Na een wat moeizame start lijkt de club inmiddels niet meer weg te denken uit het Rotterdamse uitgaansleven. Zeker nu NoW&WoW tijdelijk geen onderkomen heeft, mag de organisatie zich verheugen op grote bezoekersaantallen. Met de aankondiging van de nu al legendarische Junior Sanchez kon Las Palmas ook zaterdag 25 januari rekenen op een uitverkocht huis.

Tekst & foto's:Robin





'Music should make you move and at the same time make you think', luidt het motto van Junior Sanchez. De Amerikaanse DJ en producer is ondermeer bekend van het collectief the S-Men, waarin ook Roger Sanchez en DJ Sneak zitting hebben. Sanchez geniet veel aanzien in zijn thuisplaats New York en wordt wereldwijd geprezen om zijn vernieuwende stijl. Dat de latino is opgegroeid met verschillende muziekstromingen bleek wel uit de eclectische set die hij in Las Palmas opvoerde. Van tech-house, funk en grunch tot klassiekers; het hele scala passeerde de revu.


Sanchez kon gedurende zijn optreden duidelijk zichtbaar op grote waardering van het publiek rekenen. Ondersteund door de background vocals van MC Lex Empress gaf hij een indrukwekkende set weg. De vele tempowisselingen en voortdurend wijzigende stijlen kunnen een voorbeeld zijn voor veel collega DJ's. Met verschillende hoogtepunten deed de Amerikaan het pand aan de Wilhelminakade meerdere keren op zijn grondvesten schudden. Vooral het gelijktijdig ten gehore brengen van Nirvana's 'Smells like teen spirit' en 'Bootylicious' van Destiny's Child brachten de aanwezigen in totale extase.




Na Junior Sanchez stond Natarcia voor de moeilijke opgave om het niveau van de uitzinnige menigte op peil te houden. Met een uitgekiende keuze van groovy platen slaagde zij tot het einde van de nacht meer dan behoorlijk in deze opdracht. Verder waren DJ Thunderpussy en DD King met een vijf uur durende set te horen in het Go Play Cafe. Met een goede sfeer en een lekker gezellige drukte kan Las Palmas terugkijken op een zeer geslaagde avond. Voor zaterdag 1 febrauri staat er tijdens de tweede Film Festival Special een bezoek van een andere grootheid op het programma. Dan zal namelijk de eveneens uit New York afkomstige Kerri Chandler achter de draaitafels plaatsnemen.

Las Palmas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws