Turn up the Basement 6 @ Nighttown - 18 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Laatste aflevering Turn up the Basement





Nadat onlangs al Strictly Techno van ons is heengegaan, zal ook Turn up the Basement geen verder vervolg krijgen. De organisatoren van beide concepten vinden het genoeg geweest en laten hun geesteskindjes ter ziele gaan. Niet alleen de moordende concurrentiestrijd speelt een bepalende rol; volgens de heren in kwestie is het tijd voor iets nieuws. Vanaf maart van dit jaar zullen de initiatoren van Strictly Techno Perry en Michel verder gaan onder de naam Compound. Voor de opvolger van Turn up the Basement zijn tot op heden nog geen concrete toekomstplannen gemaakt.

Tekst en foto's:Robin



Al snel na het aanvangen van de avond stroomde de Basement van Nighttown in rap tempo vol. Geen verwonderlijke gedachte, gezien het aangekondigde bezoek van Mr. Synewave uit New York. Niemand minder dan de Amerikaan Damon Wild was uitgenodigd om het laatste hoofdstuk van Turn up the Basement tot een succes te maken. De man is al jaren bekend van zijn tracks uit de Acid-reeks en runt sinds 1995 het gerenommeerde label Synewave. Dat Wild daarnaast ook een geweldige DJ is, bewees hij zaterdag 18 januari tijdens een twee uur durende set.



Om de cyclus compleet te maken, stond de 28 jarige Rotterdammer DJ T!M ook op de laatste editie van TutB achter de draaitafels. Samen met zijn broer is T!M aka Frame Six eigenaar van Bootleg DJ Cafe aan de Mauritsweg te Rotterdam. Naast een tweetal residents in de havenstad is hij tevens oprichter en manager van het label Grammar. Meteen vanaf het begin bracht T!M opzwepende beats ten gehore en zorgde daarmee voor een euforische stemming onder de aanwezigen. Hij slaagde er meermalen in om bij het terugkeren van de bass de handen van de bezoekers de lucht in te krijgen.



Mede als eerbetoon aan hun bewezen diensten werden verder Perry en Michel gevraagd om acte de preseance te geven. Na zevenenzestig afleveringen van Strictly Techno bleek het tweetal het kunstje nog niet verleerd te zijn. Zoals we inmiddels van beide heren gewend zijn, stonden zij ook deze keer weer garant voor een stevige set met beukende techno. Als vanouds werd de avond afgesloten door de resident DJ’s van Turn up the Basement, Daniel en Yves. Tot ongeveer zes uur in de ochtend konden de bezoekers genieten voordat het boek definitief werd gesloten.



Enige tijd terug omschreef een schrijver op het forum van Love2Party Nighttown als de moeder van alle Rotterdamse discotheken. Op deze stelling valt vanzelfsprekend bijzonder weinig af te dingen. Het is daarom des te opmerkelijker dat deze locatie de laatste tijd op zo weinig animo onder het uitgaanspubliek kan rekenen. Aan de aantrekkingskracht van het logo van Turn up the Basement heeft het niet kunnen liggen. Desondanks blies de dame met het bontgekleurde kapsel - misschien wel in een zucht van verlichting - 18 januari haar laatste adem uit.



Sinaasappel!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws