On @ Off_Corso zaterdag 18 januari

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Twee werelden van verschil aan de Rotterdamse Kruiskade


Het is halverwege januari en er is weer veel te doen in Rotterdam. Nu iedereen is bijgekomen van de feestdagen durven de organisaties het weer aan te stunten met aantrekkelijke namen. De stapper is daar zo langzamerhand ook aan toe na de weken van rust en weinig extreme belevenissen. Voor deze zaterdag heeft Off_Corso de beste papieren op het muzikaal vlak. Met Technasia aka Charles Siegling weet je immers bijna zeker dat je avond geslaagd is. Op naar de Kruiskade.

Tekst: Iddo
Foto's: Jos Kottmann






Maar voordat er aan dat avontuur wordt deelgenomen, staat er een ander bezoek op het programma. In Nighttown draait namelijk iemand minder dan Damon Wild. Een techno producer/dj uit New York die het de laatste tijd producerend gezien goed doet. Zo zal er volgende maand een release van hem uitkomen op het Duitse label Kanzleramt. Als producer is hij een ijverig mannetje maar of hij dit ook is als dj is nog de vraag. Alleen zijn er een aantal belemmeringen in het spel. Een geslaagde avond is immers meer dan muziek alleen. Maar blijkbaar komen termen als passie, liefde, zorgvuldigheid en klantvriendelijkheid niet meer in het vocabulaire van Nighttown voor. Want het ontbreekt er in alle hevigheid aan. Zo word je bij aankomst geconfronteerd met een chaotische ontvangst. Men lijkt zich er haast niet van bewust dat er vanavond wat te doen is. Aan de bar is het verhaal niet veel anders. Flauw en waterig bier is wat je er krijgt, en je moet vooral niet veel meer wensen. De grootste ergernis is echter dat je meerdere malen in drankprijzen belazerd wordt. Het geeft aan hoe groot de interne problematiek is. Maar of Nighttown zichzelf daar van bewust is? Het ontbreekt aan enige structuur en dat valt te betreuren. Aan de externe organisaties ligt het niet, want die geven hun zorg en liefde met overtuiging. Maar het blijft een feit dat kwaliteit hier van twee kanten moet komen.





Om de avond nog enigszins tot een succes te kunnen maken dient er van locatie verwisseld te worden. De beste keus daarin blijkt Off_Corso waar Charles Siegling mag aantreden. Zeker niet verkeerd als alternatief op Damon Wild. Bij nadering van de Off_Corso dient zich een leuk tafereel aan. Er staat om klokslag twee uur nog een lange rij voor de deur. Het blijkt maar weer dat deze club in trek is. Een wereld van verschil ten opzichte van Nighttown eerder op de avond. Bij binnenkomst krijgt dat gegeven extra bevestiging. Er heerst een zeer euforische sfeer. In een afgeladen tent wordt men alleen geconfronteerd met lachende gezichten. Men heeft het zichtbaar naar zijn zin. Zo hoort het overal iedere week te zijn.





Maar laten we het muzikale aspect niet vergeten. Want dat blijft toch de sterkste eigenschap van ON. Wekelijks een keur aan topartiesten waarmee het niveau op een gewaardeerd peil blijft. Dit is het verlengde van een goede structuur. De muzikale structuur van vanavond betreft techno. Niemand minder dan Charles Siegling heeft de eer om de tent op zijn kop te zetten. Maar laten we niet vergeten dat er nog een buitenlander op het programma staat. Aldrin is de naam van het kleine mannetje uit Singapore waar we bij binnenkomst van de grote zaal mee in aanraking komen. Met zijn platen zorgt hij voor een drukke en beklemmende sfeer op de dansvloer. Zonder meer in positieve zin. Zijn platenkeus valt te omschrijven als opzwepend dat strekt van progressive tot techno. Een diverse dj die het aardig weet te brengen. Maar het is toch allemaal net iets te houterig om de spieren optimaal te kunnen bewegen. Gelukkig staat Technasia klaar om daar verandering in te brengen. Het tempo gaat omhoog en de karavaan scheurt voorbij. Snelheid is een absolute pre voor deze artiest. Hij weet de platen goed te mixen. Toch dient gezegd te worden dat het net iets te plat overkomt. Dat wordt veroorzaakt door de toch wel enigszins flauwe platenkeus. Geen extreme diepte maar snelheid, raggen en knallen is waar hij vanavond voor staat. En dat doet hij op een gewenste manier. De aanwezigen weten het te waarderen en hijzelf glundert van plezier. Charles Siegling heeft weer huis gehouden en laat op sommigen een verpletterende indruk achter. Toch weet hij niet op inhoud te overtuigen. Maar we geven hem het voordeel van de twijfel. Een volgende keer beter wanneer hij, zoals het er nu naar uit ziet, samen met zijn maatje Amil Khan een live-act weg zal verzorgen. Dat zou wel eens een bijzonder avondje kunnen worden.

Off-Corso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws