Laatste Strictly Techno @ Waterfront, 4 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Waardig einde van Strictly Techno

Voor de technoliefhebbers onder ons werd vorige week zaterdag het nieuwe jaar op een knallende wijze ingeluid. Ooit begonnen in de Vlerk en de laatste jaren vertoevend in Waterfront, vierde Strictly Techno zijn 5-jarig bestaan. Deze 67e (!!!) editie gold helaas als de laatste editie ooit. Deze o zo succesvolle formule houdt er mee op. Wat betreft de line-up in de grote zaal stond, naast initiatoren Perry en Michel, David V. geprogrammeerd. Leuk detail is dat dit exact dezelfde line-up betrof als de eerste editie van Strictly Techno. In de chill-out zaal zorgde het New Era Soundsystem onder leiding van DJ Trigg voor de benodigde muzikale omlijsting.

Tekst en foto's: Kirsten





De feesten van Strictly Techno zijn jarenlang goed bezocht door een groep liefhebbers die maar voor 1 ding kwam: knallen op harde, maar toch funky techno in een no-nonsense sfeer. Iets waar zeker in Rotterdam een grote behoefte aan bestaat. Zo ook afgelopen zaterdag, waar bij binnenkomst resident Michel al achter de draaitafels had plaatsgenomen. Zijn set bestond voornamelijk uit bekende technoplaten van de afgelopen 5 jaar zoals 'Orange' van Richie Hawtin en 'Destination Unknown' van Green Velvet.




Hierna nam David V., in de beginjaren resident van Strictly Techno, het roer over. Waterfront was inmiddels goed gevuld met een zeer enthousiast publiek. Zijn set viel in positieve zin op door zijn aparte platenkeuze: heftige platen met acid-invloeden. Dit bezorgde de avond de benodigde afwisseling. Ook resident Perry draaide een goede mix van nieuwe platen en oudere hits van de. Het aanwezige publiek vond het allemaal geweldig en reageerde zeer enthousiast.


Indien al het techno-geweld wat te veel werd, kon er rust worden gezocht in de chill-out. De dj's van het New Era Sound System zetten een mooie set neer van funk en electro. Jammer dat er maar weinig mensen waren die de moeite namen om in deze zaal een kijkje te nemen.


Toen het einde van de avond naderde namen de heren met zijn drieen plaats achter de draaitafels. Om en om werd de stroom van techno-klassiekers voortgezet en de champagne vloeide rijkelijk. Gelukkig vergat David V. zijn all-time-Vlerk-classic 'Conception Vessel' van Steve Mason niet te draaien. Na een groot aantal toegiften gingen de lichten in de zaal aan en dit betekende echt het einde van 5 jaar Strictly Techno. De heren van Strictly Techno hebben al toegezegd rond maart terug te komen met een nieuw concept ('Compound'). Wij wachten in spanning af...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws