Turn up The Basement 5 @ Nighttown - 14 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

MAW te gast bij Turn up the Basement


Zaterdag 14 december bood de beruchte kelder aan de Westkruiskade opnieuw onderdak aan Turn up the Basement. Na een eerdere samenwerking met Strictly Techno, Sound Architecture, Bootleg en Exposure of Sound was deze keer MAW aan de beurt. Op het slagveld verschenen namen als Paul Hazendonk, Edwin Bazen, Coming Soon, Daniel en Yves. Ook deze keer wisten de performers na een moeizame start invulling te geven aan een lekker ouderwetse avond vol met opzwepende techno.

Tekst:Robin
Foto's:Kirsten




In schril contrast met de voorgaande editie van Turn up the Basement viel bij binnenkomst meteen het lage bezoekersaantal op. Paul Hazendonk en Edwin Bazen hadden de twijfelachtige eer om de onwennige bezoekers de dansvloer op te krijgen. Ondanks verwoede pogingen van het tweetal bleef het handjevol aanwezigen halsstarrig aan de zijlijn bivakeren. Vooral de prachtige visuals - die verzorgd werden door Atmosphere - leken de aandacht op zich te vestigen. Waarbij de muziek die uit de boxen kletterde bijna als achtergrondmuziekje diende.



Rond twee uur begon de ruimte zich langzamerhand te vullen en nam het duo Coming Soon met een live-optreden het stokje over. De formatie bestaande uit Mirko van Dommelen en Berry van Gardingen toverde direct na aanvang de meest weergaloze klanken uit hun apparatuur. Gelukkig wisten zij hun eigen enthousiasme snel over te brengen op het publiek en konden zij in no-time de broodnodige stemming in de zaal brengen. De interactie met de dansvloer kon duidelijk zichtbaar op grote waardering rekenen bij de inmiddels hunkerende kelderbezoekers.



Als afsluiter was het diep in de nacht de beurt aan Daniel en Yves. Deze resident DJ's van Turn up the Basement wisten met een back2back set de uitgelaten stemming verder uit te bouwen. Vooral bij het passeren van The Bells van Jeff Mills ging het dak er af in de Basement. Zelfs bezoekers van het hoger gelegen drum 'n bass feest Prospect kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen. Tevens schaarde de DJ Tobias von Hofsten zich in een onverwachts bezoek tussen de menigte. De jonge Zweed had de voorafgaande avond in Utrecht voor het eerst op Nederlandse bodem een set weggegeven.



Kortom, ook deze aflevering van Turn up the Basement verdiende uiteindelijk het predikaat 'geslaagd'. Met name het intieme karakter van de Basement en de lage entreegelden geven dit concept eigenlijk recht op een uitverkocht huis. Alhoewel het voor een toiletbezoek deze keer een eindje lopen was, viel verder in organisatorisch opzicht alles op zijn plaats. Het samenwerkingsverband Sinaasappel Productions, waarin een aantal Rotterdamse techno organisaties zich verenigd hebben, begint nu definitief zijn vruchten af te werpen. Nighttown lijkt hierdoor in de felle concurrentiestrijd een meer dan goede troef in handen te hebben.





Sinaasappel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws