Integrate @ Atrium Haagse Hogeschool - Den Haag, 7 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Integrate maakt zijn reputatie weer waar!



Integrate, georganiseerd door Musika Tremenda, is inmiddels een bekend fenomeen in partyland. Integrate staat bekend om de hoge kwaliteit; naast een goede line-up wordt veel aandacht besteed aan het geluid, de aankleding en decor en de visuele aspecten. Belangrijke facetten die allen zeer goed naar voren komen in de koepel van het Atrium. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Nog nagenietend van Reactor werd er vol goede moed naar Den Haag gereden om te kijken of ze ons ook hier weer wat moois wisten voor te schotelen...

Tekst en foto's: Remko


Area 001

De zaal ziet er weer fantastisch uit! Een zeer breed podium waar de dj's staan wordt op de achtergrond compleet versierd met allemaal doeken, waartussen op 2 grote schermen beelden geprojecteerd worden. Veel fluorescerende kleuren overheersen het decor, welke benadrukt worden door middel van blacklight. Kleine podiumpjes op stellages staan op de dansvloer en een goed verzorgde lichtshow maakt de zaal helemaal af. Daarnaast zijn de bars goed verspreid en staan er in de gang van Area 001 en 002 nog standjes met "techno-artikelen" met een hoog fluorescerend gehalte.


Grote tegenvaller was de cancelling van Johannes Heil, die door ziekte helaas niet kon komen. De line-up was nu als volgt:

Area 001:
Eddy Kreischner (22.00 - 24.00)
Rino Cerrone (24.00 - 02.00)
Luke Slater (02.00 - 05.00)
Damian Keane (05.00 - 07.00)

Area 002:
Valdez (23.00 - 01.00)
Parker Jones (01.00 - 03.00)
Remski (03.00 - 05.00)
Highhess (05.00 - 07.00)



Rino Cerrone

Bij binnenkomst is het Rino Cerrone die het net overneemt van Eddy Kreischner. Rino Cerrone is de Italiaanse ambassadeur van de Napolitaanse technosound. Hij werkt veel samen met onder andere Marco Carola. Ook al is op dit moment de zaal nog niet vol en staat het grootste gedeelte van het publiek nog wat om zich heen te kijken en te socializen, Rino gaat er wel voor! Vol geconcentreerd is hij aan het werk, dit op een manier zoals bijvoorbeeld ook Adam Beyer doet. Met een zeer hoog tempo wisselen de platen elkaar af, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van drie decks. Continu met het hoofd heen en weer wiegend om het tempo bij te houden wordt enthousiast de set opgebouwd, met hier en daar een bekende plaat om het publiek op te jutten. Dit heeft duidelijk zijn uitwerking, want halverwege zijn set gaat het publiek behoorlijk uit zijn dak! Een Lekkere strakke set met mooie hoogtepunten.


Luke Slater

Area 002



Voordat Luke Slater gaat beginnen, lopen we nog even een rondje om ook nog even in de andere zaal te kunnen kijken. Ook hier weer een complete aankleding met mooie verlichting en decoratie. Een relaxte sound van electro tot uplifting house wordt hier gedraaid. Helaas is deze zaal wat minder druk bezocht en moeten de dj's het met een kleine groep enthousiaste mensen doen. Tevens zijn de hoofdacts van deze avond toch de technonamen, waarbij de tegenstelling wel behoorlijk groot is tussen de twee zalen. Maar voor een potje relaxen of lekker swingen is dit een goede afwisseling.


In Area 001 wordt zonder tussenpauze of storende MC Rino Ceronne afgewisseld door Luke Slater. Hij gaat verder waar Rino gestopt is en gooit in het begin behoorlijk de beuk erin, waarbij wel af en toe wat meer funky sounds te horen zijn. Halverwege zijn set gooit hij echter zijn set compleet over een andere boeg. Hij gaat steeds diepere en diepere techno draaien. Hierbij komt de zeer hoge kwaliteit van het geluid goed naar voren. Het publiek wordt omgeven door een niet zo snelle, maar flink stevige heldere bas, waarbij vage geluiden en melodien je steeds verder in zijn set laten zakken. Waarschijnlijk heeft een gedeelte van het publiek het wat steviger willen hebben, want aan het einde van zijn set is bijna de helt van het publiek vertokken. Zo'n set moet je dan ook vanaf het begin meepakken om je er helemaal in mee te laten slepen en van te kunnen genieten. Indien dit niet lukt kan het best saai overkomen.


Ook Demian Keane, de vervanger van Johannes Heil, begint waarmee Luke Slater begonnen was. In het begin van zijn set gaat hij zelfs nog even iets dieper met zijn platenkeuze, maar begint na een aantal platen weer langzaam op te bouwen. Binnen een uur is het weer zo ver opgebouwd dat er weer enthousiast gesprongen kan worden!


Demian Keane

Zelf heb ik Eddy Kreischner bij aanvang van dit feest niet gehoord, maar het geheel van de drie sets erna sloten perfect bij elkaar aan! Het waren allen sets met een compleet verhaal, waarbij je alle drie de vervolgverhalen achter elkaar te horen krijgt.
Er was afgelopen weekend veel te doen op technogebied, en hopelijk heeft Integrate de volgende keer wat minder concurrentie, want zo'n hoog kwaliteit feest verdiend een bordje met "uitverkocht" boven de ingang!



Integrate
Review Integrate 5 okt.2002
Review Integrate 4 mei 2002
Review Integrate 1 dec. 2001
Review Integrate 23 juni 2002

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws