ElectroNation Live @ Amuse Amsterdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Als er 1 electrofeest is dat veel media-aandacht kreeg de afgelopen tijd dan is het Electronation wel. Op radio, Tv (RAM), in magazines en in de krant (NRC) waren veel stukjes te vinden over dit feest en over de huidige electro revival. Tijd om te kijken of al deze aandacht wel echt zo nodig was.

Tekst en foto's:Stamp

Electronation LIVE werd gehouden in Amuse, een kleine club recht tegenover de Melkweg. De entree was zeer vriendelijk, er werd meteen een fijne sfeer gecreerd. Het zaaltje zelf was niet zo heel groot, er was ruimte voor zo'n 250 man. Boven was nog een kleine chill-out. Drankjes waren redelijk geprijsd en de bediening was vlot en vriendelijk.






De hele avond stond in het teken van het Haagse Bunker label. Met twee live-acts en een DJ uit deze stal zouden zij de muzikale omlijsting van de avond verzorgen. Eerst was het echter de beurt aan Electronation-resident DJ Dion om de zaal in de stemming te brengen. Hij deed dit wonderbaarlijk genoeg niet met platen maar met kleine zilverkleurige schijfjes, ja CD's! Iets wat je eigenlijk weinig DJ's ziet doen. Toch wist hij met deze zilveren frisbees nog best een aardig setje neer te zetten dat wel erg leunde op de nieuwe electro(clash) sound.

Na hem de eer aan Orgue Electronique om met de eerste liveset van de avond de Bunker sound aan het publiek te laten horen. Met rauwe minimalistische geluiden vulde Brian Chinetti de dansvloer die zich als natuurlijke reactie hierop in beweging zette. Inmiddels was het al behoorlijk druk geworden. Het publiek bestond uit een bonte mengeling, van diehard Murder capital electrofan tot hippe Amsterdamse meisjes. Iedereen kon het gelukkig goed met elkaar vinden, er hing dan ook een hele vrolijke en vriendelijke sfeer.





De volgende liveact was Legowelt. Dit alter ego van Danny Blanco is misschien wel de bekendste naam op dit label. Met volle concentratie op zijn instrumentarium stond hij klaar. Ook hij wist te overtuigen met een minimalistische set. Veel sterk gefilterde geluiden en strakke beats die op elk moment van klank en toon konden veranderen. Het zorgde voor een paar mooie musicale momenten, vooral toen de heer Chinetti nog een extra handje kwam helpen! Toch bleef de heel erg uitbundige sfeer onder het publiek weg, een groter applaus was op z'n plaats geweest.

Afsluiter van de avond was DJ TLR die als producer onder de naam Mr. Clavia bezig is. Hij wist met een sterke mix van Italo en cocadisco afgewisseld met soms wat bekendere hype gevoeligere plaatjes de avond mooi te eindigen. Tot het laatst bleef de sfeer opmerkelijk leuk, maar toch gaf de dansende menigte zich nooit helemaal over aan de muziek. Het was een gezellig feest, met een heel leuk publiek dat wanneer het met zulke line-ups blijft komen, zeker een aanwinst is voor electro minnend Nederland.



Electronation
Bunker

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws