Music Man tour @ On (Off_Corso)- Rotterdam, 23 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Deetron laat opnieuw van zich horen

Een van de betere technolabels uit Belgie is Music Man records. Met artiesten als Justin Berkovi, Green Velvet, Bandulu en Damon Wild in de stal stellen ze een groot publiek tevreden. Smakelijke techno die voorbestemd is voor de dansvloer. Recentelijk is de Music Man wereld tour begonnen. Een jaar lang zullen ze op alle uithoeken van de wereld van zich laten horen. Het hoogtepunt zal volgend jaar zomer geschieden wanneer ze de grote festivals in Europa zullen aan doen. Maar tot die tijd eerst het clubcircuit doorbikkelen. Vanavond gebeurt dat in de Rotterdamse Off_Corso. De Music Man dj's zijn T-Quest en Deetron.

Tekst: Iddo
Foto's: Kirsten



Bij binnenkomst in de Off_Corso blijkt het betrekkelijk rustig te zijn. En dat terwijl er iets bijzonders op het programma staat. Wat kan de oorzaak zijn... Het is eind van de maand en het geld zou best wel eens op kunnen zijn bij veel mensen. Gelukkig komen iets later nog wel velen meer die zich toch niet hiervan weerhouden en gebruiken de laatste centen om deze avond mee te maken. Geen afgeladen tent dus maar voldoende voor een wenselijke sfeer. Opener vanavond is dj El Casa. Op zorgvuldige wijze weet hij de eerste nachtelijke uren te begeleiden. En dat gaat uiteraard gepaard met techno. Techno met bezieling en een molodieus karakter. Voortreffelijke platen zitten er tussen. Het weet spanning bij het publiek op te wekken en laat zodoende het enthousiasme stijgen. Men is klaar voor het nachtje Music Man.




Tegen half twee komt de Belg T-Quest naar binnen wandelen. Rechtstreeks afkomstig uit de Fuse in Brussel kan hij het gelijk overnemen van El Casa. Waar hij in de Belgische hoofdstad in het voorprogramma van een avondje Charles Siegling staat, is het hier waar hij het echte werk moet klaren. Dat kan maar op een wenselijke manier gebeuren: laten horen waar je voor staat! En dat betreft de typerende Music Man sound. Stevige en minimale techno waarin de pure emotie gevormd wordt door de molodieuze speling. Het zijn veel platen die sensatie op de dansvloer verzekeren. Knallen, dansen, springen en genieten alsof het leven ervan af hangt. Dat is de essentie van zo'n avondje uit wat het ook meteen zo mooi maakt. T-Quest draait een set die benoemswaardig is. Niet overdreven bijzonder maar goed genoeg om de sfeer erin te zetten.




Het laatste verzetje van de nacht komt van de Zwitser Deetron. En hij is momenteel erg hot! Mede te danken aan zijn mix album op Music Man eerder dit jaar en zijn beeldige set op I Love Techno. Sam Geiser, uit Bern in Zwitserland afkomstig, staat bekend om zijn uitstekende dj-skils. Ook in zijn geval geldt dat er een fundament aan verbonden zit. Zo heeft hij net als vele andere behendige dj's zijn roots liggen in de hip hop. Het blijkt toch iedere keer weer bij te dragen aan succes. In de loop van de tien jaar dat hij draait is er veel veranderd. Van de hip hop naar de techno en van de jams naar de clubs. Het heeft hem goed gedaan want momenteel doet hij het perfect op de markt. Zijn residentie in club Trax te Zurich is daar het levendige bewijs van. Vanavond staat hij op vreemde bodem en mag de drie-decks-acrobaat in Nederland van zich laten horen. In enkele ogenblikken is merkbaar dat we met de man van de avond te maken hebben. Met een moordend tempo jaagt hij de platen er door heen. Stuk voor stuk juweeltjes. Platen van Oliver Ho, Jeff Mills, James Ruskin en Kevin Saunderson passeren de revue. Twee en een half uur lang weet Deetron te boeien. Zonder twijfel een hoogstandje van de maand november ondanks de af en toe abrupte mixen. Het jaar 2003 wordt zonder twijfel zijn jaar...



Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws