DJ Rush @ MAW, Basement Nighttown - R'dam, 3 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Rush zet Basement compleet op zijn kop!

In de Basement van Nighttown heeft MAW afgelopen zondag een geweldig feest georganiseerd. In Rotterdam bruist het diezelfde zondag. Off Corso is het toneel voor een gezellige 'borrelsamenkomst' met exotische muziek, georganiseerd door Young Urbans. In Las Palmas heeft Verse Geesten zijn eerste editie met de alom gezellige Tunes en MAW heeft de Chicago Techno koning DJ Rush uitgenodigd om de Nightown-basement even op zijn kop te zetten. Dit laatste is uiteindelijk goed gelukt!

Tekst: Remko
Foto's: Martin Sonneveldt


Paul Hazendonk met aanhang Joachim

Techno op zondagavond: veel mensen vinden het niets, anderen vinden het perfect. In elk geval heeft Paul Hazendonk als opener van deze avond rond zeven uur al een mannetje of 100 op de dansvloer gekregen om met elkaar de boel even goed op te warmen. Wat opvalt is dat het echt de enthousiaste fanatiekelingen zijn die zich hier nu al verzameld hebben. Ondanks het vroege tijdstip wordt er al flink geklapt, en de dj positief toegeschreeuwd of toegefloten. Een stevige mix van bekende en onbekende technoplaten komt langs, waarbij onder andere Marco Corola's 'Avalanche' voor een hoogtepunt zorgt. Een flink applaus voor Hazendonk is dan ook terecht op het moment dat hij om acht uur de draaitafels overlaat aan Joachim (Sound Architecture).


Joachim staat er zoals gewoonlijk zeer ontspannen bij en gaat verder waar Hazendonk gebleven is. Hij hanteert een afwisselend tempo in zijn set: dan weer met een aantal platen flink de beuk er in, om vervolgens even gas terug te nemen. De Basement is inmiddels vol, en als rond tien uur vanuit achter in de zaal een grote neger met een muts op het hoofd boven het publiek uitkomt en zich een weg waant richting de dj-booth, is het wel duidelijk om wie het draait deze avond. Rush staat het laatste kwartier van Joachim's set nog even bij te praten met o.a. Steve Rachmad en Dimi en de grote lach en blije uitdrukkingen als hij het publiek bekijkt geven al aan dat hij er zin in heeft. Een half uur later dan gepland - half elf - is het de beurt aan Rush om de avond af te ronden.

RUSH!

In het voorjaar was het hem al gelukt om Nighttown een onvergetelijke zondagavond te bezorgen. Vanavond gaat hij duidelijk voor de herhaling. Hij neemt even de moeite om warm te draaien en hij begint zijn set met een aantal Chicago-house platen, waarbij het volledige volume van de speakers al in gebruik wordt genomen. Een drietal platen later is Rush er klaar voor, het publiek is er al duidelijk heel de avond klaar voor en de techniek is er klaar voor: dit is voor Rush het moment om echt helemaal vol gas te gaan! Knetterharde techno, weinig breaks en zijn platen redelijk snel afwisselend. Wat een gruwelijk geweld is dit!
De oren hebben vanavond een flinke oplawaai gekregen, maar voor zo'n legendarisch avondje in de Basement is het absoluut de moeite waard. Zaterdag tijdens I Love Techno gaan we nog maar eens een keer op herhaling bij dj Rush.

MAW
Pics thanks to: www.party-on.net

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws