ElectricKingdom - Club RISK @ Winkel van Sinkel, 26 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

ElectricKingdom Club RISK 26 oktober

Afgelopen zaterdag vond er in de Winkel van Sinkel een Electric Kingdom tour plaats. Bekende namen als Hardy Hard, Afrika Islam (Mr X.) en Westbam (Mr. Y) waren uitgenodigd. Nieuw waren de dj's Lexy & K- Paul. Deze dj's staan bekend om hun electrosound. Zij mochten de avond beginnen wat voor de electrofreaks onder ons geweldig was.

Tekst en Foto's : [mail Nash@love2party.nl]Nash



Mr. X is Afrika Islam en Mr. Y is Westbam. Dit duo ontstond in '96. Westbam, alias Maximilian Lenz, is een van de bekendste dj's in Duitsland. Met zijn label Low Spirit en als oprichter van het grootste indoortechno-feest ter wereld: Mayday, is hij ook nog eens welgevierd producer.
Afrika Islam is zijn met muzikale loopbaan begonnen als breakdancer en MC bij de legendarische 'Rock Steady Crew'. ('Hey You, the Rocksteady Crew!') Als zoon van dj legende Afrika Bambataa leerde hij het draaien van zijn vader. Hij ontwikkelde een crossover sound met elementen uit de r&b, Hiphop, techno en house. In juni '96 dook hij voor het eerst met Westbam de studio in. Hun hun eerste plaat 'Free Me' was een feit! Techno meets Hiphop bleek hun credo.


Het duo Lexy & K- Paul, ook wel The Freaks genoemd, zette een dijk van een electroset neer. Eerst Lexy, die een dj set neerzette, daarna K- Paul erbij. Samen brachten zij het publiek in extase. Veel handgeklap en gejuich waren hier het voorbeeld van. K- Paul zelf vond dit prachtig, dus klapte hij vrolijk mee.
The Freaks kwamen elkaar voor het eerst tegen in een club in Berlijn in '98. Beiden hadden geen idee dat de komende jaren zo succesvol zouden zijn. Toen ze elkaar tegenkwamen, waren ze niet echt beste vriendjes. Ze hadden namelijk ruzie om een jong meisje. Door deze ruzie werden ze uit de club gezet. Vrouwen...ach...Lexy & K-Paul



De grote act was toch weer het duo Mr. X & Mr. Y. Met de technobeats van Westbam en het scratchen en mc-en van Afrika Islam, ging het in er in de zaal van de Winkel van Sinkel flink aan toe, superhard! Zo gaaf hoe die twee elkaar opvangen met het mixen van platen in combinatie met de mc. Welk tempo er ook was, snel of langzaam, het was constant een genot om te horen.


Beneden in de kleine zaal kon men luisteren naar de funky warme sounds & tunes van het Love2party dj team, bestaande uit dj's Sandeep en Little Tim. Dit keer geen back to back maar gewoon beiden een eigen set. Beiden wisten er een lekker feestje van te maken, want boven in de grote zaal ging het er hard aan toe. Dus het was lekker om te relaxen. Het drukke restaurant-gedeelte kon mee genieten van de warme sounds afkomstig uit de kleine zaal.

Clubrisk heeft met deze avond weer bewezen een fantastisch feest te kunnen neerzetten. Als je een keer denkt niet in Rotterdam of Amsterdam te willen feesten, is Utrecht een uitstekende optie. 2 november a.s. zal Jamie Anderson (Artform, UK) een set neerzetten in de Winkel van Sinkel. De week erop op 9 november zal Laidback Luke achter de decks plaatsnemen. Wie Westbam - na de fantastische set van deze avond - weer wilt horen, kan op 2 november in de More terecht in Amsterdam.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws