On @ Off Corso, R'dam - 26 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Clubseizoen weer vol op gang!

Onze festivalbelevenissen liggen inmiddels weer ver achter ons. En dat betekent dat het clubseizoen momenteel weer volop gaande is. Volle, warme zalen en spetterende muziek behoren weer tot de alledaagse realiteit! Zo ook bij ON op de zaterdagavond in Off_Corso.

Tekst: Iddo
Foto's: archief Love2party

Het is zaterdagavond, een kibbelend windje waait door de Kruiskade. Goed uitziende mensen weten zich zonder probleem aan te sluiten in de vele rijen. De opvallendste rij is degene voor de Off_Corso. Er lijkt geen beweging in te komen. Een goede analyse blijkt. De grote zaal is wegens omstandigheden nog gesloten wat in houdt dat er niemand naar binnen kan. Het duurt al met al zo'n drie kwartier voordat de mensen naar binnen kunnen. Hoe lang de wachttijd ook mag duren, iedereen blijft er gehoorzaam in staan. Na de gebruikelijke handelingen begint het feest voor een ieder op zijn eigen manier. Een dansje, drankje, broodje, wc-tje, bankje, er wordt allemaal gretig gebruik van gemaakt. Er is ontspanning maar toch ook een
gebruikelijke spanning in de lucht. Want wat zal de avond ons brengen?


Jay Samuel, de maandelijkse resident, weet wat hem als opener te doen staat. De bezoekers harmonieus de nacht in loodsen en het desolaat wachten van eerder snel doen vergeten. Het lukt hem geoorloofd. Techno muziek vult de ruimte en laat de mensen dansen. Alle dagelijkse lasten vallen van de mensen hun schouders. Het is zowaar feest! Met de indrukwekkende lichtinstallatie weet hij de zaal vroeg te laten huiveren. Wanneer het volle bak is heeft Samuel zijn taak volbracht. Onze dank is groot.

Jay Samuel

Een andere resident neemt het van hem over. Jamie Anderson; het techhouse kanon. Het begint er zo langzamerhand op te lijken dat hij iedere week in ons land te vinden is. Aangezien techno in de lijn van verwachting ligt kan ook Jamie niet achter blijven. Op vrij stevige wijze wordt er een set neer gezet. Weinig subtiele platen. De knallers hebben de overhand. Blijkbaar is het voor Jamie even wennen want het loopt niet echt lekker. We krijgen de indruk alsof hij niet weet wanneer de bas erin komt zetten. Genot komt er gelukkig niet onder te lijden. Op 28 december zal het genot ongetwijfeld ook aan de orde komen in Off_Corso, dan is Jamie Anderson er namelijk ook.

Voor het meest spraakmakende aanbod van de avond moeten we bij Carla Blank zijn. En wel omdat ze voor de eerste maal in ons landje staat. De aantrekkelijke dame uit Mannheim Duitsland staat zichtbaar te popelen. Zelfvertrouwen is het geen wat overheerst. Al snel blijkt dat ze een lekker potje techno gaat weggeven. Haar platenkeus is voortreffelijk en dat weet de dansvloer ook. Carla gooit al haar charmes in de strijd om een goeie indruk achter te laten. In muzikaal opzicht ligt alles in de lijn van James Ruskin, Oliver Ho, Mark Broom, Ben Sims en Pounding Grooves. Zeker niet onaardig dus! Toch kan ze in technisch opzicht niet overtuigen wat wel te betreuren valt. We hebben namelijk niet met de minste platen te maken. Maar een bepaald temperament kan veel goed maken. Want mevrouw Blank weet met haar bewegingen van de heupen veel goed te maken. Hoe gek het ook mag klinken. Haar zien we ongetwijfeld nog wel vaker terug in Nederland. En anders komen we over haar producerende karakter ongetwijfeld meer te weten.

Leuke sfeer, goede muziek, het doet ons maar al te graag hunkeren naar de volgende ON. Dat is zoals gebruikelijk iedere zaterdagavond. Maar om er een specifiek te benoemen is de ON van 23 November. Dan staan Deetron, T-Quest en Joachim op het programma.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws