Turn up The Basement @ Nighttown - R'dam, 14 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Vorige week zaterdag vond in de kelder van Nighttown de tweede editie van Turn up the Basement plaats. Dit concept houdt in dat alle belangrijke Rotterdamse techno-organisaties onder de organisatie van Sinaasappel Productions voor 1 zaterdagavond een samenwerking aangaan. Tijdens de vorige (uitverkochte) editie stonden Orange en Strictly Techno tegenover elkaar. Deze keer hadden de heren van Orange (Daniel en Yves, ook bekend van Thursdays at Nighttown), Joachim van Sound Architecture uitgenodigd, die op zijn beurt Damian Keane had meegenomen.

Tekst en foto's:KirstenJoachim


Bij binnenkomst stond de nieuwe inrichting van de Basement (wit met vrolijke rode bolletjes) in een mooi contrast met de harde techno die werd gedraaid. Visuals en aankleding werden verzorgd door Atmosphere Visuals en eerlijk is eerlijk, het zag er erg goed uit! In een rap tempo wisselden de 4 dj's elkaar af en de betere techno-platen als Step to Enchantment van Jeff Mills, Rilis 7 van Rino Cerrone en Get on up van Dj Rush vlogen voorbij.Damian Keane is wellicht een niet erg bekende naam, maar de fervente Awakenings-bezoeker heeft hem vast al eens een keertje horen draaien. De in Manchester geboren, maar in Nederland woonachtige dj (die platen uitbrengt op onder andere TPF-records), zette een harde maar strakke set neer. Als je van het echte stampwerk houdt, ben je bij hem zeker aan het goede adres.Opvallend was dat de dames op deze avond ver in de minderheid waren en dat geeft toch wel aan dat dit soort techno een muziekstijl is die de heren meer aanspreekt. Helaas was de Basement maar matig gevuld, wellicht was dit te wijten aan het feit dat de avond daarvoor de laatste Awakenings in Rotterdam werd georganiseerd. Concluderend kan gesteld worden dat ondanks het feit dat alle dj's prima draaiden, Joachim de man van de avond was. Op de een of andere manier wist hij de harde platen iets subtieler te brengen, waardoor zijn set weer net wat melodieuzer klonk.


Orange

Damian Keane


In ieder geval was het een gezellige avond, alleen met veel te weinig bezoekers. Laten we hopen dat op de volgende editie van Turn up the Basement meer bezoekers afkomen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws