Tom de Neef & Erick E @ Las Palmas - R'dam, 21 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


'Zien en gezien worden' in Las Palmas

Las Palmas, de nieuwe club in Rotterdam, wil terug naar de essentie van muziek en uitgaan. De muziekstijlen die je er te horen krijgt, hebben altijd een funky en groovy touch. Resident dj's zijn Edwin Bazen en Dwin. Daarnaast draaien er geregeld gast-dj's. Nederlandse of internationale grootheden. Afgelopen zaterdag waren dat Erick E en de Belg Tom de Neef.


Tekst en foto's: Jos Kottmann

Erick E

Las Palmas ligt aan de Wilhelminakade 66, vlak bij Hotel New York. Het is een oud pakhuis, omgetoverd tot een mooie club. Twee grote zuilen waartegen de lange bars zijn geplaatst, hebben bijzonder fraaie belichtingen. Daartussen bevindt zich de dansvloer die plaats biedt aan zo'n 1500 bezoekers. Benieuwd naar de meerwaarde van deze club in Rotterdam, reisden wij naar de Kop van Zuid.

Tom de Neef

Bij binnenkomst stond Erick E achter de draaitafels. Hij draaide van twaalf tot twee en bracht zijn soulvolle en funky platen ten gehore. Vervolgens mocht Tom de Neef het overnemen. De club begon langzaam maar zeker voller te raken, dit resulteerde echter nog niet in een uitbundige stemming. De meeste mensen stonden nog een beetje om zich heen te kijken en rustig aan hun drankje te nippen. Het is even wennen als je de club binnentreedt. De zaal is erg verlicht, en dat creeert een ietwat leeg gevoel van binnen. Alsof er nog iets aan ontbreekt.


De hoofdzaal raakte, naarmate de avond vorderde, lekker gevuld. Tom de Neef draaide bovendien een geweldige set, vol uplifting house en soulfull garage. Het publiek dat zich in eerste instantie rustig aan de zijkant ophield, begon zich meer naar de dansvloer te begeven. Dit kwam de sfeer ten goede. Na heftig te hebben geswingd, was het tijd voor een drankje. Deze werd ons binnen no-time aangereikt door een van de vele barkeepers.


Aan de achterkant van het pand bevindt zich een klein, gezellig zaaltje met wat hang en chill-plekken. Hier stond een 'vrouw' achter de draaitafels: dj Dame. Het was er even rustig als relaxt. Terug de grote zaal in, waar Tom de Neef nog steeds draaide. Hij werd over het algemeen zeer goed bevonden door de bezoekers (en ook door ons). De meeste mensen vermaakten zich dan ook prima tot de laatste minuut.


Het dak van Las Palmas ging er deze avond niet helemaal van af. De mentaliteit van: 'zien en gezien worden' overheerste. Maar als de organisatie op deze locatie door blijft gaan met haar clubavonden, gaan ze het naar alle waarschijnlijkheid nog ver schoppen in Rotterdam.Las Palmas
Interview met de organisatie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws