Luke Slater @ 013 - Tilburg, 6 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Dj-set Luke Slater slaat niet aan

Tijdens Sound/Vision en Lovefields speelden Luke Slater en konsorten een live-set waar menigeen meer van had verwacht. Het publiek liep in volle getalen weg toen de vals zingende mc zich met de muziek ging bemoeien. Enfin, details zijn voor het forum. Op 6 september draaide Luke Slater een 'final scratch dj set' in 013 te Tilburg. 'Eindelijk!' denkt men dan vooraf. 'Dat wordt weer een goede oude set van de man in kwestie.' Helaas, ook in Tilburg ging het dak er niet vanaf.


Tekst en foto's: Nash



Bij binnenkomst zag het er al niet druk uit, omdat de kapstokken maar voor een kwart gevuld waren. De grote zaal was ook niet helemaal in gebruik, De uiterste hoeken waren voor een deel afgesloten met doeken. Dat maakte de zaal stukken kleiner en intiemer. Voor Luke Slater was Lady Aida bezig met haar industriele technoset. Zeker niet onaardig, eerder erg sterk!




Daar was hij dan, de man die vele albums en hits op zijn naam heeft staan. Met de strings van 'The Four Cornered Room', de diepe, duistere kanten van 'My Yellow Wise Rug', de funk van 'Freek Funk' en de electro van 'Wireless', verwacht je veel van hem. Maar een dj-set klinkt vaak zo anders, dan wat je van een producer verwacht. Luke Slater is niet bepaald Jeff Mills, die vrijwel altijd zijn eigen producties draait. Het begin van zijn set was, zoals we van hem gewend zijn, vrij experimenteel. Zijn binnenkomer leek op een plaat uit de hiphop. Lekker laidback en relaxt. Hierop volgend werd de sound wat steviger, maar niet echt waar je los van kwam. Het niveau bleef gedurende zijn hele set eigelijk laidback.



Luke Slater deed gewoon zijn eigen, futuristische ding, niet echt lettend op de reacties van het publiek. Misschien is het teleurstellende gevoel dat we van zijn set overhielden het gevolg van onze 'techno-verwendheid'... We kunnen vandaag de dag uit zoveel verschillende dj's en stijlen kiezen. Als het dan even niet goed of alledaags klinkt, valt een dergelijke set al snel tegen.
Je kunt het goed vergelijken met zijn laatste, onalledaagse album 'Allright On Top'. Luke Slater kan geen muziek maken op verzoek, of wat vandaag de dag massaal in de smaak ligt. Maar niet alleen muziek maken, hij kan het ook niet draaien. Dit was dan ook het geval in Tilburg. We zullen zien hoe deze man zich in de komende jaren zal ontwikkelen, als producer en als dj. Wellicht dat een avond als deze in de toekomst beter gewaardeerd wordt. De tijd zal het leren...

Luke Slater
013

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws