Subtronics @ Off-Corso - R'dam, 5 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Rollende drums en stuiterende bassen in Off Corso met Ed Rush, Lenny Dee en D-Virus!


Drum & bass-muziek bestaat al een tijdje. Ondanks dat, heeft de sound in ons koude kikkerlandje nooit echt de aandacht gehad die het verdient. Het jungle-geluid wordt in zijn geboorteland Engeland aanzienlijk grootschaliger opgepikt. Dit, terwijl de muziek in Nederland vaak tot een achteraf keldertje of kleinste tent van het festival (Dance Valley uitgesloten) wordt verbannen. Toch worden er de laatste tijd steeds vaker toonaangevende jungle-dj's in Nederland geboekt. Zodoende krijgt het geluid de kans zich beter te ontwikkelen.

Tekst: Arno

Afgelopen donderdag stond 1 van de grootste dj's uit de drum & bass-scene op Nederlandse bodem. Ed Rush, de man van het Virus en No Uturn label geniet een grote status als producer en dj. Is het niet samen met zijn productie-maatje Optical, dan wel solo.

Eerlijk gezegd hadden we niet meer dan een handjevol fanatici verwacht, maar al rond middernacht was de tent bijna vol. En dat voor op een donderdag! Het publiek was divers en zeer enthousiast.


Bij binnenkomst stond D-Virus te draaien. Een mooie opbouwende set met wat rustigere, maar dansbare drum & bass, karakteriseerde zijn optreden. Toen de tent vrijwel vol was en Lenny Dee klaarstond om te beginnen, werd de muziek steviger.

Lenny Dee kreeg de voetjes van de vloer. Hij draaide heerlijke hard step en was zodoende een uitstekende opwarmer voor Ed Rush. Louter blije, dansende mensen vulde een overvolle Off Corso! Ed Rush schroefde het tempo op en trakteerde het publiek op de wat bekendere platen. Het dak ging er werkelijk vanaf! Ondanks een goedgeorganiseerd en drukbezochte avond, misten we velerlei bekende gezichten, die je normaliter wel altijd ziet tijdens goede feesten. Er zijn dus nog een hoop mensen die deze scene moeten gaan verkennen...

De volgende Subtronics vindt plaats op donderdag 3 oktober met o.a. DJ HYPE (true playaz) UK

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws