Decibel Outdoor, Recreatiegebeid Binnenmaas - 31 aug

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Spetterende start Decibel Outdoor!

De zomer van 2002 was er voor velen een om in te lijsten. Weliswaar weinig mooi weer maar dat kon de pret niet drukken. Er werd met volle teugen genoten en vrijwel alle festivals raakte uitverkocht. Het laatste offensief van deze zomer kwam uit de Back2School stal. Zij waagde het om onder de naam Decibel outdoor een nachtelijk festival op te zetten.

Tekst:Iddo

We zien het de laatste tijd steeds vaker, de terugkeer van 'oldschool' en 'hardcore'. Een sound die lange tijd is weggeweest, maar nu zijn comeback maakt. Het mag en kan weer! Zo ook op Decibel outdoor. In een van de tenten werd oldskool nieuw leven ingeblazen. Tot grote vreugde van de bezoekers. Daarnaast was er ook plaats voor de main streamgeluiden: trance en hardhouse. Met zeker niet de minste namen die op het programma stonden. Op papier leek Decibel een goed product. Nieuwsgierig als we zijn, bezochten we het grootste dance-event van de Hoeksche Waard om te kijken of ook de uitvoering in orde was.

De organisatie rekende op 10.000 bezoekers. En die waren er zonder twijfel. Ondanks dat was een vlotte binnenkomst een feit. De pret kon beginnen! Voor sommigen was dat al bij het eerste obstakel - de bungee jump - het geval. Een toch altijd vermakelijke atractie voor zowel de springer als toeschouwer. Wie hier niet zoveel om gaf, kon in de naastliggende merchandise tent aan zijn trekken komen. Maar op het hoofdveld was je zonder twijfel verzekerd van de meeste sfeer. De drie tenten, die dicht bij elkaar waren gebracht, stonden garant voor een gemoedelijke sfeer. Op de verschillende zithoeken at of dronk men wat en werden ervaringen uitgewisseld. Want voor de ware liefhebber van deze muziek viel er op Decibel veel bij te praten (over die goude oude tijd, enzo ;-).


The Darkraver


Main

Zoals het hoort was er ook een Mainstage op Decibel. Weliswaar niet in de open lucht, maar toch, de main was er. Hier bestond het muzikale aanbod uit de grote en bekende namen die in ons land inmiddels bekend zijn. Zo bracht Jean zijn mixcappaciteiten optimaal naar voren. In de strak en mooi gedecoreerde ruimte stond het publiek uitzinnig te springen van genot. Een verhogend enthousiasme kwam naar voren bij Johan Gielen. Ondanks zijn platte trance, weet hij velen in extase te brengen. Voor melodieuze progressive en techno met wat meer diepgang, waren we bij Marco V op het juiste adres. Omdat hij wat later op het festival aankwam, draaide hij een kortere set. Deze bleek even kort maar krachtig! De man die via ID&T naar de absolute wereldtop is gegroeid, bracht een solide en energieke set ten gehore.
Zoals het hoort was de afsluiting weggelegd voor een stevigere act. De Duitser Cosmic Gate was daar de juiste kandidaat voor. Met volle overtuiging knalde hij door tot de ochtendklok 7 uur sloeg.

Back2School

De oldskool tent was zonder twijfel de volste tent van het festival. Dat laat maar weer eens zien hoe deze muziekstijl leeft in de regio Rijnmond. Naast de reguliere feesten van Back2School in Rotterdam weet ze nu ook furore te maken op een festival. Op al die oude knallers uit de jaren '90 stonden de bezoekers te springen en te zingen. Een van de eerste sfeermakers was Ferry (Gizmo). Tegenwoordig breed draaiend, had hij zijn oude klappers weer onder het stof vandaan gehaald. Hij hield het allemaal nog rustig in het begin, maar nadat de tijd vorderde kwamen de vonken van zijn klassiekertjes af. Zo ook bij Rotterdammer in hart en nieren: Dj Rob. Met zijn compagnon Mc Joe kreeg hij de zaal goed met zich mee. Volgens voorbijgangers waren aardschokken tijdens zijn set eerder regel dan uitzondering. Het staat dus vast dat er uitzinnig genoten werd. Dat bleek ook bij Panic, die wat zwaardere monotone klanken uit de boxen liet komen. De dansende 'beuklocomotief' kon op die manier weer ongestoord zijn reis voortzetten. Afsluiting in deze school werd verricht door, clown en komiek achter de decks: Darkraver. Hij mag misschien wel komisch zijn, mixen kan hij als de beste! In rap tempo liet hij platen voorbij komen, waaraan hij bovendien leuke en aantrekkelijke trucs en effecten toevoegde.


Paul Elstak


Hard Bass

Waar het in de Hard Bass area om draait, spreekt eigenlijk voor zich.
Harde bassen, niets meer en niets minder! Met dank aan een voortreffelijke aankleding zat de sfeer er goed in. De vier geprogrammeerde Duitsers deden goed hun best. En dat pikten de aanwezigen goed op. De Duitse hardstyle vloog hen om de oren. Met name Warmduscher en Gary D hielden hun status in eren. Maar hoe je het ook wendt of keert, een vrouw steelde toch echt de show. Onze eigen Dana zorgde met een glimlach op haar gezicht voor een uit zijn voegen barstende tent. Zij is zonder twijfel een dame met veel populariteit. Tot in de vroege uurtjes - toen de nevel om de hoek kwam kijken - hield zij het publiek in haar grip.
Organisatorisch zat de eerste editie van Decibel perfect in elkaar. Tel daar de betreffende muziekstromingen bij op, en je hebt een succesformule die naar alle waarschijnlijkheid snel een vervolg zal krijgen. En dat kunnen wij alleen maar waarderen!

Helaas hebben wij door technische omstandigheden dit report van weinig foto's kunnen voorzien

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws