Truck 31: de laatste kar met de meeste muziek!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

FFWD: duik erin en geniet of blijf thuis en roer je niet



15:30 Aankondiging van de meest aangevraagd L2P Track, DJ Rolando's Jaguar


Tekst : Chris
Foto's : Maarten


In mei stond mijn agenda al vol. Er was gewoonweg geen tijd om op vakantie te gaan. Elke week een festival was het credo. In augustus stond, na Dancevalley, de Danceparade op het programma. Er bestond geen twijfel over mijn aanwezigheid bij dit festijn. Afgelopen maandag waren de stofwolken in mijn hoofd en in de stad een beetje opgetrokken. Wat restte was een heerlijk dubbel gevoel. Enerzijds voel je dat je lichamelijk wel eens sterker bent geweest. Anderzijds voel je je geestelijk beresterk. Je hebt niet voor niets al die dagen voorpret gehad. Alle verwachtingen zijn waargemaakt en misschien zelfs overtroffen. Het was een superdag. Het was gezellig. Het was druk. En bovenal het was tot half zes topweer. Op maandag zou ik mijn stukje inleveren om de (het moet toch even gezegd worden) prachtige foto's te ondersteunen. Maar voordat ik hier aan begon toch eerst even de mij o zo geliefde site bezoeken. En wat schets mijn verbazing? Volop negatieve reacties. Ik zal enige termen herhalen om de negatieve reacties te verduidelijken: provinciaal, goedkoop, siliconenparade, plat, hoog johnny gehalte, een aaneenschakeling van hits, etc. etc. Met verbazing heb ik alles gelezen. Heb ik dan een andere parade meegemaakt dan al die negatieve lui?







Eerlijkheidshalve moet ik wel opbiechten dat ik mij dit jaar in een luxepositie bevond. Normaliter hupte ik, net als een ieder achter zoveel mogelijk karren aan om zoveel mogelijk DJ's te zien. Uiteraard met mijn rugzak op de rug voorzien van een behoorlijke voorraad goudgele vrienden. Dit jaar kon ik het geheel eindelijk eens vanaf een kar meemaken. Maar dit verandert niets aan het statement. De FFWD is zo leuk als je het zelf maakt. Je moet niet staan te kijken en afwachten om vermaakt te worden. De FFWD moet je zelf doen. Je moet erin duiken en er gewoon helemaal voor gaan. Het maakt niet uit hoeveel hits een DJ draait. Het maakt niet uit of kar A mooier is dan B. Het gaat om het feest! Hallo kritische lezers, wakker worden! We hebben het hier over 350.000 mensen. Hoeveel? Ja, 350.000 mensen, die lachend, dansend, drinkend en desnoods hossend door de ons zo geliefde havenstad trekken. Helemaal gratis en voor niks! Wat zeuren we dan over het hoge hitgehalte van de plaatjes? Of over de mensen die vanaf 12 uur gewoon vol gas gaan feesten met welke middelen dan ook. Stel je voor dat iedereen Sint Jobsveen gekleed zou zijn, dan wordt het toch ook een carnaval? We moeten trots zijn op die parade! Duik erin en geniet of blijf thuis en roer je niet!




Laatste truck begint zegetocht op het Eendrachtsplein




De dag zelf. Een jubelverhaal. Michel de Heij is hard op weg om de toekomstig nachtburgermeester van Rotterdam te worden. Mocht Jules onverhoopt zijn titel verspelen of zijn levensstijl zijn tol gaan eisen, dan is Michel er klaar voor. Het hele weekend was hij voor feestend Rotterdam in touw. Nog maar koud terug van de Spaanse costa's stond hij al weer klaar om zijn fans te vermaken. Vrijdag Future. Zaterdagmiddag een eigen kar, s'avonds het eindfeest gevolgd door een FFDW afterparty in Nighttown. De stoom kwam zo langzamerhand uit zijn finalscratch. Wat een dosis Techno in 24 uur. De parade was voor de Heij eigenlijk heel simpel. Iedereen wilde de hele stoet zien en wachtte dus op de laatste kar. Het gevolg hiervan was dat de Heij vanaf het Eendrachtsplein met een zogenaamde inkopper te maken had. Wat hij ook uit zijn laptop tevoorschijn toverde, het ging erin als koek. Alle techno klassiekers, vele houseanthems en natuurlijk enkele echte Rotterdamse knallers kwamen voorbij. De Binnenweg stond op zijn kop! Het gevoel vanaf de kar is moeilijk te beschrijven. Iedereen springt, lacht en feest. De balkons, de bushokjes en de straat zover je kijken kan. Je had geen tijd om je stiekem meegenomen drank naar binnen te werken. Toen uiteindelijk ook nog de Love2party winnaar van de lijstjeswedstrijd voorbij kwam was het feest compleet. Mc Marxman gaf zijn mic even over aan de maestro zelf alvorens deze de Jaguar aankondigde.





Misschien moeten al die zeurende mensen maar eens verplicht op zo'n kar gaan staan. Flinke vent die stil kan blijven staan en durft te beweren dat die parade niet leuk is. Er zijn heus nog wel Rotterdamse clubs op zoek naar hippe mensen voor op een kar. Of zoek een sponsor en begin zelf wat. Wellicht een koffiefabrikant?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws