Sound Architecture @ the beach, 13 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Lekker uitwaaien onder het genot van stevige tunes


De zomer brengt altijd mooie dingen met zich mee. Niet dat we ook maar iets van het zomergevoel hebben kunnen merken weertechnisch gezien, maar dat terzijde. Positieve van de zomer zijn toch wel de vele (misschien wel iets te vele) festivals maar zeker ook de wat kleinere, gezellige strandfeestjes. Vorige maand bezochten we al een geslaagde editie van Syntech in Kijkduin en afgelopen zaterdag waren we te gast bij Sound Architecture on the beach in het altijd gezellige Mecca in Scheveningen.

Auteur : Sander
Foto's : Nash


Dat het weer bij dit soort feestjes de grootste invloed factor is dat mogen duidelijk zijn. Afgelopen zaterdag was zo'n dag dat het erom zou spannen. De weergoden waren Joachim en de zijnen uiteindelijk redelijk goed gezind. Het regende in ieder geval niet. Dat was maar goed ook want de ontzettend flexibele overheid in Den Haag had besloten dat een tent op het strand uit den boze zou zijn. Een kleine overdekking was het maximaal haalbare. Die stond er dan ook en overdekte de dansvloer van het buitengedeelte. De aankleding was trouwens echt top. Goed geluid (aardige installatie stond er), veel lichten en een leuke aankleding van het geheel. Je kon goed zien dat daar veel kosten en moeite ingestoken was.










We waren al heel vroeg aanwezig en bij het beklimmen van de houten blokken bleek hoe vroeg. In totaal een mannetje of 30 aanwezig en kreeg heel even het gevoel dat het wel eens erg rustig zou kunnen blijven. Niks van dat alles was waar, want een uur later, nadat ik opeens opkeek tijdens een leuk gesprek, was opeens de gehele dansvloer buiten gevuld en ook binnen was het lekker vol. Veel Rotterdamse bekenden en Haagse locals. Achter de decks was het Venom Phenomena. Lekkere plaatjes alleen mix technisch niet erg strak.

Na Venom was het tijd voor Jay Samuel. Laatste keer dat ik Jay hoorde was op de city parade in Luik, maar toen was het echt drama. Dat kwam omdat de dempers van de draaitafel kapot waren en je echt een topper was als je een minuut lang een plaat kon laten draaien zonder dat hij oversprong. Het was dus onmogelijk een goed beeld te krijgen van zijn draaikunsten. Gelukkig was de set-up zaterdag veel beter. Jay draaide gewoon lekker. Afwisselende diepe tech-house met veel variatie in bass-lines. Hij kreeg de dansvloer ook in no time vol.





Heel anders was het bij Nathan Coles, de grote naam op de flyer. Vorig weekend was hij nog te bewonderen op House Torhout (in een Off_Corso t-shirt) samen met Terry Francis en volgens de organisatie was dat 1 van de hoogtepunten van dat weekend. Hoe anders was het in Scheveningen. Hij draaide zeer monotome, zelfs vrij flauwe techie-achtige house. Het kon vrij weinig mensen boeien, een goed moment om even binnen te kijken.

Hier was het inmiddels ook goed druk en erg gezellig. Heerlijke funky tunes a la de lounge in de Off_Corso hielden de mensen in beweging. Drinken halen was ook geen punt vanavond. Binnen een bar en buiten een bar en haast geen wachtrijen. Alleen het aantal toileten liet wat te wensen over (4 in totaal) maar niemand scheen zich druk te maken al wachtende in de rij. Inmiddels weer terug buiten was het Tim die Nathan achter de deacks weg had gehaald en zelf had plaats genomen. Dit klonk lekker! Techno zoals het moet zijn. Ik vind Tim sowieso een van de betere Nederlandse techno dj's maar dat terzijde.










Inmiddels waren we aardig uitgewaaid, een goed moment om de terugreis naar Rotterdam aan te vangen. Dit soort feestjes mogen ze vaker doen, wij hebben ons opperbest vermaakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws