Impulz Outdoor, Bussloo, 29 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Impulz Outdoor


Voor de tweede keer organiseerde UDC de Outdoor versie van Impulz. Werd het feest vorig jaar nog uitgesteld tot september in verband met de MKZ-crisis, dit jaar vond het zoals gepland eind juni plaats. Van acht uur s'avonds tot zeven uur de volgende ochtend kon er gefeest en gedanst worden op acht verschillende stromingen. Totaal draaiden er meer dan 50 DJ's en waren er diverse live optredens. Kortom teveel om op te noemen, en om allemaal te zien. Zoals ouders vroeger al zeiden: 'Het leven bestaat uit keuzes maken.' Het werd tijd dat mensen gekloond kunnen worden, dan kan je tenminste overal bij zijn.

Tekst:RJ
Foto's:Ian


Bij binnenkomst was het nog lekker rustig. Bij het cateringplein stonden grote picknicktafels waar je relaxed kon zitten. Veel mensen namen hier plaats om even lekker mensen te kijken, en om de timetable door te nemen. Allereerst maar eens bij het mainstage kijken. Dit is het enige openlucht podium en hier wordt Hard Dance gedraaid. Het podium heeft de vorm van een driehoek. In het midden van de driehoek staat Sol Ray zijn plaatjes te draaien. Helaas voor hem is het grasveld voor hem nog helemaal leeg. Wat wel direct opvalt is de mooie grote bar achter in het veld. Ruim opgezet met voldoende personeel.


Vlak achter het mainstage stond de Eurogrooves tent. Hier wordt de wat commercielere muziek gedraaid, maar hier was echter weinig van te merken. Bij binnenkomst van de tent werd het roer van Jurgen net overgenomen door Graham Gold. Gold staat vanaf 1969 al achter de draaitafels en is onder meer bekend van de engelse radiozender Kiss FM. Hij zette een verassende en gevarieerde zet neer, en kreeg het publiek goed aan het dansen.


In de tech house & techno tent was Michel de Heij inmiddels op het podium verschenen. Michel stond lekker door te stampen, en het blijft top om naar deze man te kijken. Veel DJ's staan het publiek tegenwoordig aan te moedigen tot applaus en de handjes de lucht in etc. Michel doet gewoon zijn werk, en aan zijn gezicht te zien heeft hij daar ontzettend veel plezier in. Als er ooit een award komt voor 'most smiling dj' dan is Michel de Heij bij deze genomineerd.


Op de weg terug naar het mainstage kom je langs het ambient forrest. Tussen de bomen stonden kleine partytenten met daaronder vrolijk gekleurde strandstoelen. Hier was het heerlijk om even een paar minuten te relaxen en te genieten van de mooie klanken die The Well liet horen. Het mainstage werd inmiddels bemand dor JP. Hij zette net als op 4-Elements weer een zeer sterke set neer.


Grote publiekstrekker van Impulz Outdoor was Tiesto. Door zijn grote bekendheid kwam hier ook een heel nieuw publiek op af. Het publiek was hier dan ook erg jong, af en toe leek het net op een TMF-feest. Na een kwartier lukte het eindelijk om de tent in te komen en redelijk voor aan te komen. De tent was echter zo vol, dat er vrijwel niet meer gedanst kon worden. De decoraties van Black Hole zagen er goed verzorgd uit, maar in de menigte voelde het als haringen in een tonnetje. Vandaar dat deze tent maar weer snel werd verlaten.


Het mainstage was inmiddels ingenomen door Tom Harding. Tom draaide minder hard dan op 4-Elements maar lukte het wel aardig om zijn energie op het publiek over te brengen. Na Harding volgde een live optreden van Lab4. Dit illustere duo gooide er gelijk flink de beuk in. De beats schommelden ongeveer tussen de 140 en 180 BPM.

Na Lab4 was het de beurt aan de bekendste Japanner in Nederland: Yoji Biomehanika. Bij aanvang van zijn set stroomde het veld dan ook weer helemaal vol. Inmiddels begon het ook weer aardig licht te worden. Voor sommige mensen had het echter beter donker kunnen blijven. Yoji draaide naast een aantal bekende stampers ook weer flink wat nieuwe platen.


De afsluiting op het mainstage werd gedaan door BK. Deze DJ uit de Engelse Nukleuz stal liet een potje onvervalste UK hardhouse horen. Absolute topset. Inmiddels was het helemaal licht en begon het zonnetje te schijnen. Een deel van het publiek was inmiddels naar huis, maar doordat andere tenten eerder sloten, liep het veld toch weer vol.

Rond zevenen werd het dan toch tijd om richting de pendelbussen te gaan. Bus richting Apeldoorn en dan weer richting huis.

+ Goede sfeer, helemaal geen rottigheid gezien.
+ Line up was top, eigenlijk te veel.
+ Tegen de verwachting in, geen regendruppel gezien.

- Erg jong publiek, hoog TMF gehalte,
- Garderobe: 4 euro voor een rugzak!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws