Francois K @ Luvdancing, Paradiso 21 juni

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports


Een zwetend topfeest met Francois Kervokian

Een stukje history:Francois K is geboren in 1954 in Zuid-Frankrijk en is opgegroeid in Parijs. Hij leerde drummen en ging al snel in allerlei bandjes spelen. Na verloop van tijd, 1975, trok Francois K naar New York toe om daar een andere muziekscene op te zoeken....DISCO.... Hij kreeg een baantje in de club 'Galaxy 21' en moest fungeerde er eigenlijk alleen maar als drummer, elke nacht weer! Hij leerde vele bekenden in de underground muziekwereld kennen. Zo leerde hij in Studio 54 Joseph Bonfiglio kennen, een van de sleutelfiguren van het begin van de New Yorkse underground. Francois ontmoette Larry Levan die de club Paradise Garage net geopend had. Larry en Francois werden beste vrienden. Francois K is in de loop der tijd uitgegroeid tot een van de beste top-artiesten in de momdiale housescene. Hij heeft gewerkt als dj, remixer, producer, studiobaas, labelbaas, partypromoter en nog veel meer...Daarnaast heeft hij met allerlei grootheden samengwerkt zoals Madonna, Mariah Carey en U2. Niet slecht voor een jongetje dat naar New York ging om drumles te krijgen.

Foto's:Jos Kottmann
Tekst:Barend-Jan




Francois K was vorig jaar op 1 december nog als dj te bewonderen in Calypso. Hier bracht hij zijn bijzondere muziekkeuze ten gehore. Helaas was de opkomst toen wat aan de lage kant. Afgelopen vrijdag mocht het publiek het opnieuw proberen maar nu in Paradiso. Hier zette hij een vier uur lange set neer. Paradiso is natuurlijk ook 'de stek' voor de muziekliefhebber om een man als Francois Kervorkian te zien draaien.




Francois k opende zijn set met het heerlijk strandnummer: 'The Body Theme' van Next Evidence. Hiermee zette hij al een stempel op de avond. Iedereen voelde de nummers op zijn manier de revue passeren. In het begin waren het veelal van die hypnotiserende nummers met veel rhodes geluiden, violen en strings. Na een halfuur werd de set naar een soort hemels hoogtepunt geschoten, door middel van een gigantisch effect liet hij de gehele zaal gillen. En zo ging eigenlijk de gehele avond verder. Het ene moment hoorde je heerlijke minimale techno, dan weer lounge, deephouse, disco, soul en breakbeats. Werkelijk waar alles maar dan ook alles passeerde de revue. Kortom, een waar genot voor alle muziekliefhebbers!



Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws