Flatliners@Moby King, Amsterdam 14 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Flatliners maakt succesvolle oversteek naar Amsterdam

Feesten op boten hebben altijd iets speciaals. Tijdens de vaart kun je er niet vanaf en dat zorgt vaak voor een intieme sfeer. Dat moet ook de organisatie van Flatliners gedacht hebben. Op de Moby King, een schip dat achter het Centraal Station had aangemeerd, gaven zij vrijdag 14 juni hun eerste feest in Amsterdam. Een logisch stap na een 5 tal succesvolle feesten in Club Vernes, gelegen in het Noord-Hollandse Schagen.

Tekst en Foto's: Ian

Na een vlotte entree en fouillering konden de jassen worden opgehangen in een tent op het bovendek. Op het middendek was de Nederlandse technoheldin Shinedoe succesvol aan het opwarmen voor de 4 uurs set van Jay Denham. Ze liet een mooie opbouwende set horen en kreeg iedereen al vroeg enthousiast.



Het Amerikaanse Kalamazoo, een klein plaatsje tussen Chicago en Detroit, is de plaats waar Jay Denham vandaan komt. Ruim tien jaar geleden leende hij voor het eerst de drumcomputer van Derrick May. Sindsdien is hij naast DJ een verdienstelijk producer. Zijn aparte stijl heeft hij ontwikkeld door het beste uit de Detroit techno en Chicago House te combineren.
Na een rustige start, waarin o.a. een nummer met een Michael Jackson sample voorbij kwam, ging na een uurtje de funk resoluut overboord. Vervolgens werd de dampende menigte overspoeld door een vloedgolf van rollende bassen en snerpende strings. Het publiek, een vrolijke mix van techno freaks, hippe figuren en andere nachtvlinders, liet het uitgelaten over zich heen komen en ging er uitbundig op los.



Blijkbaar waren de weergoden ook erg onder de indruk. Van het stormachtige weer en de golfslag, wat nu en dan voor een schommelende dansvloer zorgde, bleef weinig over. Spiegelglad werd het IJ en dus ideaal om te gaan varen. Van 3 tot 5 koos de Moby King het ruime sop. Dit was een mooi moment om een rondje te lopen. Beneden in het ruim door DJs als Dominic, Meloen, Alan en Jeroen, vergeleken met het middendek, rustige groovy muziek gedraaid. Hier en op het bovendek was er ruim voldoende mogelijkheid om even bij te komen en een praatje te maken. Vanaf het bovendek had je bovendien een mooi uitzicht over het water en de voorbij trekkende omgeving. Vooral het aanzicht van de industriegebieden paste goed bij het technosfeertje.



Ondertussen liet de Amerikaanse geweldenaar er geen gras over groeien en bracht zijn boodschap via het 3 kW geluidssysteem luid en duidelijk over. Nummers als Sharpside's Space Cruising dienden als voorbereiding op meer donkere klanken zoals de Chris Liebing remix van DJ Rush's Get On Up. Na een flinke portie ruige techno met knallende hoogtepunten ging het weer flink de diepte in, zonder een moment aan energie in te leveren. Niet al zijn mixen waren even strak, maar met zijn geweldige platenkeus compenseerde hij dat ruimschoots.

Na zessen, in de auto op weg naar huis, waren we het er allemaal over eens. De set van Jay Denham was geweldig en Amsterdam heeft er een leuk feestje bij!



Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws