Acid Junkies @ De Gigant, Apeldoorn - 1 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Apeldoorn nog niet klaar voor Impulz

Over een aantal weken zal Impulz Outdoor losbarsten op het recreatieoord van Bussloo. Dit is gelegen in de buurt van 1 van de grotere steden van Nederland, Apeldoorn. Afgelopen zaterdag was in deze stad een optreden van de Eindhovense techno-formatie de Acid-Junkies. Reden voor Love2party om eens een kijkje te gaan nemen in deze niet alledaagse stap-stad.


Tekst: Chris
Foto's: Remko & Jalmer




In een stad waar niet bijster veel gebeurt op het gebied van Dance hadden we toch een betere opkomst verwacht. Verder dan een mannetje of honderd kwam het niet bij het optreden van de Junkies. Aan de zaal lag het in ieder geval niet. De Gigant is 1 van de bekendere poppodia van Nederland en is steevast opgenomen in iedere concerttour van Nederlandse bandjes. Het zag er allemaal erg goed uit en het kon wat ons betreft een prima avond worden. Het is een modern gebouw met een grandcafe en de concertzaal. Tussen de twee zalen loopt een lange gang die je naar de lager gelegen Concertzaal brengt. Deze is voorzien van een verlaagde dansvloer wat zorgt voor een prima zicht vanuit het hoger gelegen bargedeelte.




Eens in de maand is hier een vaste Danceavond mede georganiseerd door resident-DJ Jarno. Deze mocht vanavond het geheel opwarmen voordat de Acid-Junkies begonnen. Hij deed dit, misschien mede door de zeer lage opkomst, niet erg overtuigend. Het was een mix van drum & bass en techno. Echter de Drum & Bass paste niet bij het geluid van de later optredende Acid Junkies en de Techno kwam niet tot zijn recht bij het te lage geluidsniveau. De tijd voor het optreden kon gelukkig worden gevuld met het nuttigen van enige consumpties. Want dachten wij dat Waterfront nog lekker goedkoop is, de Gigant doet het nog beter. Jammer is dan wel dat we later horen dat een deel van de mensen waarschijnlijk zijn weg gebleven door de entreeprijs van zeven Euro! Die zou voor Apeldoornse begrippen ietswat aan de hoge kant zijn.




Maar goed, de mensen die er waren konden genieten van een lekker optreden van het tweetal uit Eindhoven. Van hun uitstraling moeten zij het niet hebben dat is algemeen bekend. De een staart naar de knoppen en de ander staart een volledige set naar een laptop. Dit doet echter aan de muziek niets af. Het knalt, het beukt en er zijn de heerlijke retro-geluiden. Het is Techno, het is electro en het is natuurlijk Acid. Tel daar een paar heerlijke breaks en een paar herkenbare sample's bij op en je hebt toch een aardige avond. Zo was er de steeds terugkerende sample van Axel F die zorgde voor menig glimlach. En dan was er ook nog een nummer dat zo fout is dat het leuk wordt. Het was de versie 'zonder tekst' van de good-old Dominator!

De Acid Junkies zijn wat ons betreft het bezoeken meer dan waard. Ook de Gigant als poppodium heeft een positief gevoel achter gelaten. Echter Apeldoorn en omgeving zullen zich tijdens Impulz toch echt moeten gaan bewijzen! Maar ja hoe vaak kom je nu in Apeldoorn? Dat is ook zo!





Rank 1 live??

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws