DLGHT, boot Ameland, A'dam - 11 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Techno boat DLGHT

Ter voorbereiding op het DLGHT-feestje van 8 mei heb ik de site bekeken van de Techno-boat. Daarop was te lezen dat de avond gevuld zou worden met kunstenaars, VJ's, soundselectors, vocaal alchemist (say what) en visualist. Uiteraard aangevuld met dj's want waar zouden we zijn zonder muziek? De locatie was wederom de sfeervolle boot Ameland, gelegen achter het centraal station van Amsterdam. Het feest werd gegeven door Syndicate Constructions, zij geven naast de bekende namen uit de techno scene ook de kans aan nieuw talent. Dit talent bestaat zowel uit dj's als uit kunstenaars die hun werk exposeren.

Tekst: Bart
Met dank aan DLGHT voor de Foto's!







Wanneer we rond een uur of half twaalf aan boord gaan is het nog redelijk rustig. We worden vriendelijk doch goed gefouilleerd door het beveiligingspersoneel. Binnen kunnen we de jassen snel ophangen en bonnen kopen (a 1,- EUR per stuk). De Play room is voorzien van een mooi aangekleed podium voor dj'en vj's, voorzien van diverse tv schermen. VJ bl0m5t3r voorziet het publiek van diverse (3-D) beelden, en Paul Hazendonk vult de zaal met een stevige techno sound. Na het bestellen van een drankje (breezer 5 munten, fris 2 munten, mix 5 munten) nemen we een kijkje bij de drugs info stand om een vragenlijst over drugs te beantwoorden.






In de Rewind your mind room is Snail Surround System bezig de zaal te vullen met diverse projecties. Het is jammer dat de projecties niet geheel tot hun recht komen omdat het plafond hier zo laag is. De lounge banken in combinatie met de relaxte muziek en de projecties maken deze zaal tot een echte chill-out. In de Play room wordt de hele avond door een vrij harde techno sound ten gehore gebracht. Het geluid is zuiver en hard, een beetje jammer alleen dat de platen af en toe overslaan. Het publiek vermaakt zich in ieder geval prima. Na 2.00 vaart de boot uit, over het IJ om rond een uur of 5.00 weer terug te keren. Wanneer het dan even te warm wordt kan je altijd nog even uitwaaien op het dak. Als om 4 uur Ome Joost het dak er afknalt komt het publiek helemaal los. De sfeer bleef de hele avond uitzonderlijk goed, dankzij het leuke publiek, de goede muziek en de leuke locatie. Uiteindelijk stonden we rond 7 uur weer aan wal na een lekker avondje Techno! Wanneer is het volgende feestje?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws