Strictly Techno @ Waterfront, R'dam - 11 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ondergrondse Techno

Dat het in Rotterdam gebeurt is al enige tijd duidelijk. Op het gebied van ons aller gezamenlijke hobby, het uitgaansgebeuren, zijn er veel nieuwe initiatieven. Helaas was Rotterdam de afgelopen week zelfs ook even het politieke hart van Nederland. In Rotterdam kan en mag alles. Vele verschillende stromingen en verschillende mensen zijn vertegenwoordigd op een relatief klein stuk van de stad. Een lichtend voorbeeld van de integratie van stijlen en mensen is Now & Wow. De ene dag is het de beukende Techno van Awakenings, de andere dag neemt homo Rotterdam de club over voor 'Liberated Handbags'. Ook is de club altijd een goede doorsnee van de bevolking van de stad.

Tekst: Christian
Foto's: Remko


Maar er zijn meer plekken in de stad waar verschillende stijlen en mensen erg dichtbij elkaar liggen. Gelegen aan de Maas is er zo'n plek waar twee uitersten op uitgaansgebied letterlijk boven op elkaar liggen. Boven is het vroegere Maastheater gevestigt wat sinds kort is omgetoverd tot een van de vestigingen van de wereldberoemde Pacha. De verhalen over deze club zijn nog niet echt lovend te noemen. 'Het is gewoon het Maastheater, alleen dan twee keer zo duur', is een veelgehoord statement. Vooral de entreeprijs van 20 Euro is daarbij een beetje teveel van het goede. Maar het kan ook anders. Onder de Pacha is een tweede uitgaansgelegenheid gevestigd. Het is een kroeg, het is een oefenruimte voor bandjes maar bovenal is het een heerlijk zaaltje met een echte underground sfeer. Het heet Waterfront en is al enige tijd de thuisbasis voor Strictly Techno. Geen decadente toestanden, maar een vriendelijke portier, een leuke toegangsprijs en drankjes zonder 20 procent Euro-inflatie.



Deze maand stond er een verrassende naam op het affiche van de editie van Strictly Techno. Now & Wow resident Benny Rodrigues kwam, naar verluid op eigen verzoek, een avondje knallen in Waterfront. Daar zijn sound tegenwoordig niet echt Techno is te noemen heeft ook Rodrigues zijn Techno-periode gekend. De platen die hij in Waterfront ten gehore bracht waren dan ook niet allemaal even nieuw maar wel erg lekker. Benny knalde er lustig op los met veel technoknallers van door de jaren heen. Het was ook goed om hem weer eens zonder zijn Pioneer-filters aan het werk te horen. Rodrigues mocht tot twee uur al zijn Techno frustraties van zich af draaien waarna Resident Perry het van hem overnam. Na 1 drum & bass plaat om de DJ wissel definitief aan te kondigen, ging ook bij Perry de beuk erin. Het duurde even voordat het publiek er een beetje in kwam, maar het was voor velen ook een zware week geweest met Pim en Feyenoord.



Waterfront en Strictly Techno zijn Underground en dat moet vooral zo blijven. Misschien dat ze met bekende namen meer mensen de trappen af zien komen maar dat moeten ze vooral niet te vaak doen. Zolang de diehardfans blijven komen moeten ze lekker zo doorgaan. Goede sfeer, leuke gevarieerde groep bezoekers en natuurlijk veel lekkere Techno. Zo nu en dan een gast DJ is leuk maar het gaat natuurlijk maar om 1 ding: Strictly Techno!!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws