Queensnight Club Risk @ Winkel van Sinkel, Utrecht

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Queensnight Club Risk, Winkel van Sinkel

Het is al eerder gemeld, Club Risk heeft op Koninginnenacht zeer veel grote namen naar Nederland weten te halen. Zo waren daar onder andere Little Louie Vega in the More (A'dam), Richie Hawtin in Nighttown (R'dam) en Ken Ishii samen met Jeff Mills in de Winkel van Sinkel (Utrecht). Het moeilijkste was dan ook om al ver van te voren een beslissing te nemen naar welke club men ging.

De gedachtengang was dan ook als volgt:

'Jeff Mills komt vrijdag in the Future en zaterdag in Doornroosje, dan moet het lukken hem op 1 van die dagen te zien. Ken Ishii draait zaterdag in Off Corso en Little Louie Vega maandagnacht in de More. Als we dat nu inplannen dan komt het allemaal goed.' Zo dachten de meeste mensen, maar het plan viel al snel in duigen. Jeff Mills mistte zijn vliegtuig en kwam op vrijdagnacht niet draaien in de Future. De dag erop in Doornroosje had hij zijn platenkoffers niet bij zich. Allemaal heel erg sneu. Gelukkig stond voor ondergetekende al ver van te voren ingepland om met Koninginnenacht naar de Winkel van Sinkel te gaan.

Tekst en Foto's: Nash








Aangekomen in de Winkel word het al snel duidelijk dat het heel druk ging worden, getuige de lange rij voor de deur en bij de garderobe. Het was klokslag 00.00 de Koninginnedag was begonnen. Boven in de zaal was de dj-booth gelijk bij de ingang van de zaal. De opstelling was hetzelfde als bij het 4 jarig bestaan van Club Risk in de Winkel. Funk d’Void was de DJ die op dat moment het publiek aan het opwarmen was. Zijn set was eerder relaxt dan energiek te noemen. Het energieke kwam uiteraard van de held uit Japan: Ken Ishii. Gekleed in een blauw shirt met daarop motieven van lichtflitsen en witte 'adidasjes' zette hij zijn energieke set neer. Na Ken Ishii de zaterdag ervoor te hebben gehoord in Off_Corso, was er enige angst om dezelfde set aan te horen. Dit bleek gelukkig niet het geval te zijn, want hij voelde zich meer op zijn gemak in de Winkel dan in Off_Corso. De Winkel van Sinkel is net iets knusser en huiselijker dan het grote Off_Corso. Met als gevolg dat het een hele andere set werd. Ken Ishii had ook een mooie assistente bij zich die opnames en foto’s maakte. Haar naam luidt Elena Aoi, bleek later. De opnames waren voor de website van Ken Ishii: Kenishii.com







Na de energieke set van Ishii, die het publiek half uitgeput achter liet, was het tijd voor de 3-decks-Wizard uit Detroit. Jeff Mills is oprichter van het label Underground Resistance, dat superbekend is in technoland. Later is hij ook een tweede label begonnen genaamd AXIS. De nieuwe producties van Mills volgen elkaar in hoog tempo op en zijn te horen op elk techno gerelateerd evenement. Ook hier in de Winkel wist hij het publiek wederom tot meerdere climaxen te brengen. Hier en daar een paar fouten, maar dat mocht de pret niet drukken. Opvallend was wel dat hij net als Derrick May en andere dj's uit die regio, super geconcentreerd blijft tijdens de gehele set. Alles moet goed gaan en hij mag niet gestoord worden. Sommigen mensen waarderen dit niet en typeren het als ongeinteresseerd. Het moet echter als professioneel worden uitgelegd en mannen als Mills moeten het niet hebben van het klappen naar het publiek. Al met al heeft Mills zich wederom bewezen door een dijk van een set neer te zetten. Dit na alle tegenslagen die de dagen ervoor hadden plaats gevonden. Het is te hopen dat hij bij het volgende bezoek aan ons kikkerlandje wat meer geluk heeft met het reizen. Maar ja, artiesten zijn ook maar mensen en ook zij hebben het niet allemaal zelf in de hand.

Hierbij nogmaals onze complimenten voor de gehele Clubrisk-crew en aanhang voor het geweldige koninginnedag weekend! Cheers!




Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws