Koninginnedag 2002 in Amsterdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Koninginnedag 2002 leek in het water te gaan vallen. Het was druilerig weer aan het begin van de dag, mensen liepen met regencapes rond. Toen daarbij ook nog de muziek uitviel op het door Marnix georganiseerde Loveland, daalde de stemming tot een dieptepunt. Gelukkig niet voor lang, de mannen van het geluid hadden het probleem na een spannend kwartiertje verholpen. Fijne tunes knalden uit de vele speakers die op de Amsterdamse Nieuwmarkt waren opgehangen.



Naarmate het langer droog bleef, vulde het plein zich met een steeds groter wordende groep dansende mensen. Zo rond 3-en stond The Funky Bastard, bekend van de Healers Loveboat feesten, zijn kunsten te vertonen. De funky grooves vielen, net als de veelal zelf mee gebrachte drank, goed in de smaak. Het diverse publiek raakte in een steeds uitbundigere stemming.


De tijd vloog voorbij en bijna vergat ik de tip die ik de avond ervoor had gekregen. Op naar de Rozengracht waar de mensen van DTF (DutchTranceForce) en Flatliners de handen ineen hadden geslagen. Zij bewezen dat je met beperkte middelen toch een geweldig feestje kunt neerzetten. Op straat draaien werd helaas verboden, maar dit mocht de pret niet drukken. Het feest ging gewoon door en wel op de 1e etage van nr. 71. Deze was omgetoverd tot een ware feestverdieping. Bij het raam lieten diverse talentvolle DJ's stevige techno horen die tot ver op straat te horen was. Hier werd een goed visitekaartje afgegeven!


Terug naar de Nieuwmarkt waar de schemering inviel en Marnix rond negenen stevig aan het afronden was. De vele uitgedeelde sterretjes en het muzikale vuurwerk zorgden voor een sfeervol einde. Dit smaakte naar meer. Laten we hopen dat het volgend jaar weer lukt om de vergunningen rond te krijgen!



Tekst en Foto's: Ian

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws